PabloPN

Posiadacz elektryka
Ten, jak to ładnie zostało nazwane "strumień pracy" chyba raczej wypada bardzo blado... u mnie 4 miesiące właśnie minęło w zeszłym tygodniu a jak do tej pory to po 3 miesiącach dostałem wniosek do poprawy i czekam już kolejny miesiąc na ponowne jego podjęcie... a gdzie akceptacja przez zarząd, przygotowanie umowy i przelew... osobiście to mi się wydaje że dziś realny czas oczekiwania na wypłatę to 6-7 miesięcy... te pierwsze wypłaty to może tak bardziej było żeby pokazać że program żyje i jest realizowany...

firewall

Nowy na Forum
No i rzecznik prasowy funduszu powiedziała, że wyplaty co piątek a samo rozpatrywanie wniosku powinno zamykać sie w 4 mieasiach wiec nie wiem skąd te historie o 10 miesiącach
Może jakbyś czytał uważnie to dowiedziałbyś się że to wczorajsze info z infolinii NFOŚiGW.
A dla uzupełnienia było to uzupełnione sloganem, że czas rozpatrywania może ulec zmianie. co oznacza zarówno skrócenie czasu jak i jego wydłużenie.

hevvrajczyk

Zadomawiam się
Nabór wniosków do 30 czerwca 2026, rozliczenie programu do 31 sierpnia, ale Polska dostała już zgodę na przedłużenie rozliczenia KPO i ptaszki ćwierkają, że sam nabór wniosków ma być do końca października 2026, a rozliczenie do końca 2026.
odbiór aut - 31.03.2026
wnioski - 30.04.2026
podpisanie umów - 30.06.2026
wypłaty - 31.08.2026
Tak wynika z oficjalnych informacji.

Natomiast nie mam nic przeciwko gdyby program został przedłużony ;)
W kolejnym roku szykuje się kilka ciekawych premier, które mogłyby się załapać na nowe terminy dopłat.

No i rzecznik prasowy funduszu powiedziała, że wyplaty co piątek a samo rozpatrywanie wniosku powinno zamykać sie w 4 mieasiach wiec nie wiem skąd te historie o 10 miesiącach
Może Pani Rzecznik miała na myśli terminy ustalone przez Fundusz, które sumują się w okolicach 4msc?
Te terminy, o których sam Fundusz z góry założył, że nie musi ich przestrzegać XD
1750952555625.png

Ashanen

Nowy na Forum
Witam, czy może ktoś kto ma przyjęty wniosek bez zastrzeżeń pochwalić nim? Kupiłem niedawno Tesle, mam miękki dowód. Wcześniej jak już zaglądałem te o nie było jeszcze wypłat. Teraz widzę, że pierwsze już są więc chciałbym złożyć wniosek, tylko chciałbym uniknąć problemów z ponownym rozpatrywaniem. Na co szczególnie zwrócić uwagę?

tomas500

Zadomawiam się
Witam, czy może ktoś kto ma przyjęty wniosek bez zastrzeżeń pochwalić nim? Kupiłem niedawno Tesle, mam miękki dowód. Wcześniej jak już zaglądałem te o nie było jeszcze wypłat. Teraz widzę, że pierwsze już są więc chciałbym złożyć wniosek, tylko chciałbym uniknąć problemów z ponownym rozpatrywaniem. Na co szczególnie zwrócić uwagę?
W generatorze wniosków każdy punkt po prawej ma tabelę ze szczegółowymi wyjasnieniami i jest tam wszystko wyjaśnione co, gdzie i jak. Pozwolenie czasowe nie jest dowodem rejestracyjnym, a ten jest wymagany jako jeden z załączników. Wniosek możesz wypełnić częściowo i nie wysyłać. Bedziesz miał dowód rejestracyjny to dodasz skany, wtedy sprawdzisz poprawność wniosku, podpiszesz profilem zaufanym i wyslesz do funduszu. Tak jest najprościej.