PabloPN

Posiadacz elektryka
Ten, jak to ładnie zostało nazwane "strumień pracy" chyba raczej wypada bardzo blado... u mnie 4 miesiące właśnie minęło w zeszłym tygodniu a jak do tej pory to po 3 miesiącach dostałem wniosek do poprawy i czekam już kolejny miesiąc na ponowne jego podjęcie... a gdzie akceptacja przez zarząd, przygotowanie umowy i przelew... osobiście to mi się wydaje że dziś realny czas oczekiwania na wypłatę to 6-7 miesięcy... te pierwsze wypłaty to może tak bardziej było żeby pokazać że program żyje i jest realizowany...

firewall

Nowy na Forum
No i rzecznik prasowy funduszu powiedziała, że wyplaty co piątek a samo rozpatrywanie wniosku powinno zamykać sie w 4 mieasiach wiec nie wiem skąd te historie o 10 miesiącach
Może jakbyś czytał uważnie to dowiedziałbyś się że to wczorajsze info z infolinii NFOŚiGW.
A dla uzupełnienia było to uzupełnione sloganem, że czas rozpatrywania może ulec zmianie. co oznacza zarówno skrócenie czasu jak i jego wydłużenie.

hevvrajczyk

Zadomawiam się
Nabór wniosków do 30 czerwca 2026, rozliczenie programu do 31 sierpnia, ale Polska dostała już zgodę na przedłużenie rozliczenia KPO i ptaszki ćwierkają, że sam nabór wniosków ma być do końca października 2026, a rozliczenie do końca 2026.
odbiór aut - 31.03.2026
wnioski - 30.04.2026
podpisanie umów - 30.06.2026
wypłaty - 31.08.2026
Tak wynika z oficjalnych informacji.

Natomiast nie mam nic przeciwko gdyby program został przedłużony ;)
W kolejnym roku szykuje się kilka ciekawych premier, które mogłyby się załapać na nowe terminy dopłat.

No i rzecznik prasowy funduszu powiedziała, że wyplaty co piątek a samo rozpatrywanie wniosku powinno zamykać sie w 4 mieasiach wiec nie wiem skąd te historie o 10 miesiącach
Może Pani Rzecznik miała na myśli terminy ustalone przez Fundusz, które sumują się w okolicach 4msc?
Te terminy, o których sam Fundusz z góry założył, że nie musi ich przestrzegać XD
1750952555625.png