Jaka ładowarka mobilna 11kw ?

Dyzio

Zadomawiam się
Witam !
Jaką ładowarkę mobilną 11kw 3 fazową proponujecie a jakiej unikać czy mam się kierować tylko ceną ?

ZENCAR - jest wersja jakaś i wersja oznaczana NEW (nowy model E! )
Feyree ? coś jeszcze ?

szymaniak

Nowy na Forum
Mam pytanko laika do powyższych ładowarek. Czy przy zastosowaniu adaptera Schuko i podpięciu jej do jednofazowego gniazdka uzyskam ładowanie 3.6kW przy 16A?
W aktualnym garażu mam tylko gniazdka 1fazowe, a aktualnie remontuję dom w którym chcę wykonać już docelową instalację 3 fazową pod ładowanie samochodu stąd też szukam ładowarki mobilnej, która pozwoli mi na ładowanie teraz z jednej fazy i później z 3 faz za dobre pieniądze.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Mam pytanko laika do powyższych ładowarek. Czy przy zastosowaniu adaptera Schuko i podpięciu jej do jednofazowego gniazdka uzyskam ładowanie 3.6kW przy 16A?
W aktualnym garażu mam tylko gniazdka 1fazowe, a aktualnie remontuję dom w którym chcę wykonać już docelową instalację 3 fazową pod ładowanie samochodu stąd też szukam ładowarki mobilnej, która pozwoli mi na ładowanie teraz z jednej fazy i później z 3 faz za dobre pieniądze.
Teoretycznie. Natomiast żeby do przeszło w praktykę potrzebujesz bardzo porządnego gniazdka 230V, które wytrzyma ciągłe obciążenie 16A.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tylko doglądaj na początku, czy nigdzie się nie grzeje za bardzo

zibizz1

Pionier e-mobilności
@szymaniak niektóre EVSE na standardowym gniazdku pozwalają wziąć tylko 10-13A. Do nich potrzeba specjalnego gniazdka EV które ma magnesik i gdy EVSE go wykryje wtyczką to wtedy dopiero pozwala na 16A.