Jaka ładowarka mobilna 11kw ?

Dyzio

Zadomawiam się
Witam !
Jaką ładowarkę mobilną 11kw 3 fazową proponujecie a jakiej unikać czy mam się kierować tylko ceną ?

ZENCAR - jest wersja jakaś i wersja oznaczana NEW (nowy model E! )
Feyree ? coś jeszcze ?

Olecki

Pionier e-mobilności
KHONS nie jest gorszy od Zencara a na AliExpress można znaleźć je w bardzo dobrych cenach z wysyłką z europy.

abes99

Posiadacz elektryka
IMHO, mając w domu wallboxa 11kW kierowałem się ceną, wiedząc że będę używał sporadycznie (na razie tylko raz potrzebowałem). Wziąłem Feyree z Ali, bo wychodziła najtaniej wtedy (chyba niecałe 0,9k) i kilka osób na forum już ją miało. Jakby to miała być podstawowa ładowarka, to raczej wziąłbym coś lepszego (Khons ma chyba wbudowane zabezpieczenia).

lookash_c

Pionier e-mobilności
Popatrz na zabezpieczenia - nowy Zencar (zaokrąglony) ma lepsze niż stary model (kanciasty). Khonsy też mają różne w zależności od wersji. Feyree jest za to tanie ;-)

wojtkow

Pionier e-mobilności
Ja, podobnie jak abes99, kupiłem Feyree 11KW, która, z kuponami, kosztowała mnie 748 zł, więc w sumie frytki w porównaniu z konkurencją. Używam ją sporadycznie więc uznałem, że nie ma po co przepłacać. Ale działa spoko, Tesla ją prawidłowo wykrywa, prąd jest zgodny z ustawionym, w komplecie jest torba, więc więcej mi nie potrzeba.

A znalazłem ją dzięki @KrzysztofFly, który ją pierwszy tu polecał.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja, podobnie jak abes99, kupiłem Feyree 11KW, która, z kuponami, kosztowała mnie 748 zł, więc w sumie frytki w porównaniu z konkurencją.
W tej samej cenie przez kilka miesięcy można było kupić KHONSA z zestawem przejściówek (duża siła, małe kempingowe i Schuko) ale chyba ostatnio zniknęły. Może za jakiś czas znów się pojawią.

Ja2nek

Zadomawiam się
Używam Khons od 1,5 roku. Polecam, regulacja prądu ładowania co 1A w zakresie 6-16A.
możliwość opóźnienia ładowania o określony czas. I co ważne elastyczny przewód który nie sztywnieje znacząco zmią (moja ładowarka, tzn część z wtykiem type2 wisi na zewnątrz garażu)
Może ładować zaróno z 1/2/3 faz (przy odpowiednich przejściówkach)

eldawido

Zadomawiam się
Też mam Khons 11kW od ponad rok. Potwierdzam, że przewód jest dobrej jakości. Mam zabezpieczenie RCD typu B. Jest uchwyt na ścianę żeby robił za wallboxa a jak trzeba to jest przenośny. Kupiłem w evston.

6a8

Posiadacz elektryka
Metron PC-05, chyba na dzisiaj trochę drogi, ale bezcegłowy, regulacja prądu, RCD, miękki kabel.
Edit : i magiczny guziczek :)

Last edited:

Jaceq

Pionier e-mobilności
Można jeszcze spojrzeć na Habu Greencell-a. Trochę droższy ale całkiem fajny. Wszystko zamknięte we wtyczce.

Najnowsze dyskusje