S
Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25
Gość
Wiem. Ale celowo pytam bo ostatnio pewien fachowiec u mnie odczytał SOC i wpisał to jako SOH. Szczegóły pominę.Mojw pytanie dotyczyło: czy nie pomyliłeś tych parametrów? (bez obrazy)
Wiem. Ale celowo pytam bo ostatnio pewien fachowiec u mnie odczytał SOC i wpisał to jako SOH. Szczegóły pominę.Mojw pytanie dotyczyło: czy nie pomyliłeś tych parametrów? (bez obrazy)
VW miały trochę problemów, szczególnie z wczesnymi wersjami, poczytaj posty consigliero. Wymieniali mu moduły baterii. Nawet jeden uszkodzony moduł będzie dawał takie właśnie efekty: mały zasięg i niski SOH. Poza tym SOH przy niskich temperaturach otoczenia będzie znacznie zaniżone.
Tu dość ciekawy filmik o SOH na trochę większej próbie. Widać, że jest różnica w podejściu między producentami. Koreańczycy stosują chyba logikę jakiegoś ukrytego bufora dla utrzymania SOH blisko 100%.
Wychodzi na to że patrzę na zły parametr (żywotność akumulatora hybrydowego) to prawdopodobnie ten 12V bo carscanner nie pokazuje % dla VW ID tylko trzeba patrzeć na maksymalną pojemność baterii podaną w wh i przeliczyć sobie samemu soh.
1023V? Cos te dane są kompletnie z .... pupy. Masz wybrany właściwy profil?Wychodzi na to że patrzę na zły parametr (żywotność akumulatora hybrydowego) to prawdopodobnie ten 12V bo carscanner nie pokazuje % dla VW ID tylko trzeba patrzeć na maksymalną pojemność baterii podaną w wh i przeliczyć sobie samemu soh.
Chyba ok co?