vwir
Pionier e-mobilności
Podpinasz stycznik trójfazowy zamiast jednofazowego i już jest trójfazowe.Czy open evse są 3-fazowe, bo to co mają na stronie to tylko 1-fazowe
Podpinasz stycznik trójfazowy zamiast jednofazowego i już jest trójfazowe.Czy open evse są 3-fazowe, bo to co mają na stronie to tylko 1-fazowe
Raczej - ile lat (dziesiątków) musi minąć żeby suma tych ułamkowych ilości dała 10 tys kWh....O tym dokładnie piszę - w praktyce raczej się tego nie osiągnie. Instalacja musiała by pracować na maksa, auto być akurat podpięte i tak dobre kilka godzin.. Powstaje pytanie ile takich dni w roku będzie.
Wydajność (mniejsza) takiego ładowania, zżarłaby ew. oszczędności na autokonsumpcji.Więc gdyby dało się go ustawić, żeby ciągnął 1kW na każdej z 3 faz to dla mnie było by spoko.
Ok, czyli, żeby ładować z 3 faz samochód musi obsługiwać 3 fazowe AC. Żeby ładować mojego springa musiałbym mieć ładowarkę DC?Podpinasz stycznik trójfazowy zamiast jednofazowego i już jest trójfazowe.
I tu się problemy piętrzą, bo nie dość, że duży przebieg potrzebny (springiem nie zrobisz, choćby z uwagi na słaby zasięg na prądzie z domu), nie dość, że duży czas na kablu potrzebny, to jeszcze nie będzie gdzie tego prądu wrzucić, bo bateria mikra.....Żeby ładować mojego springa
Czyli wydać jakieś 30 tys pln. Chyba raczej nieopłacalne. Ten Spring ma AC 6kW na jednej fazie czy 3kW na jednej fazie?Ok, czyli, żeby ładować z 3 faz samochód musi obsługiwać 3 fazowe AC. Żeby ładować mojego springa musiałbym mieć ładowarkę DC?
Oszczędności przyniesie w sytuacji gdy PV się wyłacza przez zbyt duże napięcie, jeśli auto w dzień masz pod domem, to taka smart łądowarka ratuje produkcję od 10 do 14. U mnie w tych godzinach mój falownik nie jest w stanie się wbić, bo sąsiedzi mają poustawiane 256 i więcej.Kupić dla zabawy ma sens dla oszczędności będzie tak jak piszesz.
Jak się nie wbije, to takie ładowanie też nie pójdzie i nic nie da.....Oszczędności przyniesie w sytuacji gdy PV się wyłacza przez zbyt duże napięcie, jeśli auto w dzień masz pod domem, to taka smart łądowarka ratuje produkcję od 10 do 14. U mnie w tych godzinach mój falownik nie jest w stanie się wbić, bo sąsiedzi mają poustawiane 256 i więcej.