Michal
Moderator
Jeśli planujesz TM3, to tutaj podsumowałem swoje prawie 2 lata jazdy:
forum.elektrowoz.pl
Wyszło mi tam 222 Wh/km energii doładowanej do baterii, więc możesz spokojnie przyjąć 250 Wh/km żeby mieć jakiś margines na straty przy ładowaniu.
U mnie wychodziło około 40% ładowań DC chyba głównie dlatego, że pierwsze 3 miesiące tylko DC. Normalnie możesz chyba policzyć raczej 1/3 DC - nie jeżdżę jakkoś specjalnie dużo tras ale kilka razy w roku jednak robię turne po Polsce i zdarzyło mi się pojechać autem np. do Nicei.
Zatem jeśli masz przebieg 25 000 km (raczej będziesz jeździł więcej niż dotychczas, bo to fajne auto), to możesz policzyć, że rocznie będziesz potrzebował na ładowanie w domu:
25000 * 0,66 * 250 / 1000 = 4 MWh
Możesz założyć 5 MWh żeby być bezpiecznym.
Sam mam instalację 10 kWp i chyba trzeba liczyć, że wyciśniesz z niej (już po uwzględnieniu -20% za magazyn prosumenta) jakieś 8MWh, więc jesli dom zużyje Ci 4, to zostaną 4 na auto
Trochę danych o ładowaniach na SuC
Zainspirowany wątkiem w którym ktoś boi się ładować na SuC [kilk] postanowiłem napisać post o mojej historii ładowań na superchargerach. Może na początek kilka zasad ładowania baterii innych niż LFP (występujących TM3SR), żeby były dla potomnych: na co dzień w domu ładuję na AC do 70-80% na...
U mnie wychodziło około 40% ładowań DC chyba głównie dlatego, że pierwsze 3 miesiące tylko DC. Normalnie możesz chyba policzyć raczej 1/3 DC - nie jeżdżę jakkoś specjalnie dużo tras ale kilka razy w roku jednak robię turne po Polsce i zdarzyło mi się pojechać autem np. do Nicei.
Zatem jeśli masz przebieg 25 000 km (raczej będziesz jeździł więcej niż dotychczas, bo to fajne auto), to możesz policzyć, że rocznie będziesz potrzebował na ładowanie w domu:
25000 * 0,66 * 250 / 1000 = 4 MWh
Możesz założyć 5 MWh żeby być bezpiecznym.
Sam mam instalację 10 kWp i chyba trzeba liczyć, że wyciśniesz z niej (już po uwzględnieniu -20% za magazyn prosumenta) jakieś 8MWh, więc jesli dom zużyje Ci 4, to zostaną 4 na auto
Last edited: