dodanie tego do HomeAssistant i wtedy można sterowac z dowolnego miejsca nie będąc w sieci domowej.
o to by było fajnie
tylko muszę się zagłębić co to jest ten HomeAssistant, bo jestem zupełnie zielony
dodanie tego do HomeAssistant i wtedy można sterowac z dowolnego miejsca nie będąc w sieci domowej.
Niestety nie ma takich szczegółowych wyliczeń (różne powody), ale jak uważasz czy mogę wysnuć taki wniosek :W temacie Wattpilota:
Dziś zrobiłem podsumowanie ładowania w ciągu tego sezonu PV:
Całkowita energia przekazana samochodom od stycznia do listopada 2022: 10,4 MWh
Wattpilot przekazał autom łącznie 7,5 MWh energii, z czego 66% (5 MWh) pochodziło bezpośrednio ze słońca.
Druga ładowarka, EVSE, przekazała 3 MWh ładując głównie w nocy.
Wychodzi z tego, że w moim przypadku w ciągu tego sezonu PV udało się 48% energii pozyskać bezpośrednio ze słońca. Wskaźnik ten oczywiście się jeszcze zmniejszy i do końca roku kalendarzowego spadnie pewnie do poziomu 40%.
post trochę dla ostudzenia zapału, że instalacją PV rzędu np. 5 kWp pokryjemy radośnie 100% naszego zapotrzebowania na prąd
PS: Instalacja 23 kWp, auta pokonały łącznie około 35k km, stary prosument.
Będzie ciężko, a jeśli pracujesz poza domem i do pracy dojeżdżałbyś tym elektrykiem, to raczej jest to całkowicie niemożliwe.5. Liczę, że wobec tego z fotowoltaiki zapewnię 70 -75 % zapotrzebowania auta na prąd.
Czy mogę (wiem wiele zmiennych) przyjąć takie szacunki ?
Pewnie nie będę miał za dobrej. Dojeżdżam głównie autostradą i DTŚ'ką. Jak będę musiał dopłacić tak jak piszesz około 100-200 zł na pół roku to i tak będę bardzo zadowolony.Miałem dokładnie taką samą sytuację: dwa auta elektryczne, w sumie 20-25tys rocznie, dom ok. 4tys kWh rocznie, instalacja 9,9kW. Dopłacałem do rachunku kwoty rzędu 100-200pln na pół roku (nie licząc opłat stałych). Tutaj sytuacja zależy jeszcze od tego jaką będziesz miał autokonsumpcję. Jeśli wyższą niż ja to może nie będziesz nic dopłacał.
W lecie mam 24kWh bo jade szybciej bo zasiegi mam wieksze 😛no tak ale w lecie liczę na zużycie na poziomie 15-18 kWh/100 km bo nie da się szybciej jechać jak 90 -110 km/h. Jest bardzo duży ruch.
tak, myślę że można przyjąć takie szacunki. Mi wychodziło wcześniej około 8MWh na 30kkm, więc powinieneś się zmieścić.Niestety nie ma takich szczegółowych wyliczeń (różne powody), ale jak uważasz czy mogę wysnuć taki wniosek :
1. Instalacja 10 kWp
2. Zużycie roczne na dom około 3500 - 4000 kW
3. Rocznie pokonuję około 20 000 - 23 000 km
4. Auto ma być Tesla Model Y Standart
5. Liczę, że wobec tego z fotowoltaiki zapewnię 70 -75 % zapotrzebowania auta na prąd.
Czy mogę (wiem wiele zmiennych) przyjąć takie szacunki ?