@Michal
U mnie w Wattpilot mam takie ustawienia:
Zachowanie:
-unikanie dobierania z sieci
-unikanie wysyłania do sieci
-domyslny (pomiędzy)
Minimalny czas ładowania 5 minut
Zmiana na 3 fazy po 2 minutach ciągłej mocy ponad poziom który na to pozwala
Minimalny czas pomiędzy 3fazy i 1faza 5 minut
Nie jestem zadowolony z jednej funkcji, ładowania w nocy do minimalnego poziomu. Czyli jeśli nie ma słońca to chce żaby rano mieć np 50% i powinien do tego poziomu naładować z sieci. Ale wygląda na to że ładowarka nie potrafi odczytać poziomu naładowania auta i jedyne co można ustawić to minimalną lość kWh/km jakie dziennie ma doładować. To mi nie odpowiada i teraz muszę przełączać w dwóch miejscach:
-Ladowarka zmiana Eco/normal
-Tesla zmiana docelowego poziomu
Wydaje mi się że EVSE powinno mieć możliwość odczytania poziomu naładowania, bo na DC wyświetla się %
U mnie w Wattpilot mam takie ustawienia:
Zachowanie:
-unikanie dobierania z sieci
-unikanie wysyłania do sieci
-domyslny (pomiędzy)
Minimalny czas ładowania 5 minut
Zmiana na 3 fazy po 2 minutach ciągłej mocy ponad poziom który na to pozwala
Minimalny czas pomiędzy 3fazy i 1faza 5 minut
Nie jestem zadowolony z jednej funkcji, ładowania w nocy do minimalnego poziomu. Czyli jeśli nie ma słońca to chce żaby rano mieć np 50% i powinien do tego poziomu naładować z sieci. Ale wygląda na to że ładowarka nie potrafi odczytać poziomu naładowania auta i jedyne co można ustawić to minimalną lość kWh/km jakie dziennie ma doładować. To mi nie odpowiada i teraz muszę przełączać w dwóch miejscach:
-Ladowarka zmiana Eco/normal
-Tesla zmiana docelowego poziomu
Wydaje mi się że EVSE powinno mieć możliwość odczytania poziomu naładowania, bo na DC wyświetla się %