Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

daniel

Señor Meme Officer
Tak. Dostałem automatyczną odpowiedź, że dostali wiadomość i czekam na właściwą, ale jak na stronie sklepu jest podane, że nie ma to wątpię żeby powiedzieli, że jest.

Właśnie dostałem odpowiedź na moje pytanie z 17 stycznia., tzn. po 3 miesiącach i 4 dniach.
1682081622561.png

EDIT: Szkoda, że tak późno, ale przynajmniej nie zapomnieli o mnie. :p Ciekawe czy to dlatego, że umówiłem się do nich do serwisu i komuś wyskoczyło przypomnienie. Komunikacja z Berlinem w aplikacji wyglądała jak rozmowa przez mail, bo do każdej wypowiedzi dodawali stopkę.

Last edited:

masterolo

Nowy na Forum
Czy ktoś posiada, albo rozważał zakup EVSE Huzzah GO! Cena przyjemna, urządzenie mobilne, lekkie i z RCD typ B. I na dodatek polskie. Można by zabrać na wyjazd, gdzie jest siła 16A i stosować jako "wallbox" w domu. Taka alternatywa do zencara, czy coś mi umknęłło?

Gandalf

Pionier e-mobilności
Czy ktoś posiada, albo rozważał zakup EVSE Huzzah GO! Cena przyjemna, urządzenie mobilne, lekkie i z RCD typ B. I na dodatek polskie. Można by zabrać na wyjazd, gdzie jest siła 16A i stosować jako "wallbox" w domu. Taka alternatywa do zencara, czy coś mi umknęłło?
Pierwsza myśl to "eee, ściema jakaś"
druga to "ooo... spoko... ciekawe..."
a trzecia to jak już znalazłem namiary to zadzwoniłem do p. Dariusza i poprosiłem żeby jakoś spróbował tutaj na forum przybliżyć temat
tylko to chyba delikatnie trzeba bo gdzieś tam przebiega cienka tęczowa linia między ordynarną reklamą a chwaleniem się tym co zrobiliśmy na naszym elektromobilnym podwórku ;-)

Może BMS a.k.a. by jakoś to zmoderował by miło ręce i nogi

Jak by co potencjał do rzeczowej oceny i rantu też mamy, nie @elveh ? ;-)

W każdym razie po kwadransie riserczu - dzisiejsze zaskoczenie dnia, z potencjałem na więcej.

No i jak ktoś już miał to w rękach/garażu to niech się oczywiście wypowie.

Last edited:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Prawie kupowałem używanego Khonsa/nowego Zencara, a tu takie coś (wcześniej nie spotkałem). Myślę, że jakieś bliższe, bezpośrednie info od twórcy by pomogło się zdecydować/

6a8

Posiadacz elektryka
Ciekawe, ciekawe, fajnie by było gdyby się pojawiło coś naszego, dobrego, resztę przebijającego, w PLN'ach sensownego, na inne rozwiązania otwartego ( integracja z resztą budynku ).
Twórco zapraszamy, zaprezentuj się !
PV posiadam, jakby co.

masterolo

Nowy na Forum
U teścia jest stara instalacja i jedynie widzę siłę 4 pinową 16A. Podłączał ktoś EVSE do takiego gniazda? Czy trzeba tylko adapter 4pin do 5pin i czy to zadziała? Jeszcze spytam elektryka po weekendzie, ale może ktoś to w praktyce sprawdził?

Michal

Moderator
Podłączałem u ojca, przejściówkę zrobiłem sam z części z Castoramy.

Najnowsze dyskusje