Nie osiagniesz, 16A x 230 x 3 daje 11kW.A czemu piszesz że 11 kw. Czy jak mam Wallboxa 3 podłączonego do zasilania trójfazowego zabezpieczonego bezpiecznikiem 16A to nie osiągnę większego ładowania niż 11kW?
Nie osiagniesz, 16A x 230 x 3 daje 11kW.A czemu piszesz że 11 kw. Czy jak mam Wallboxa 3 podłączonego do zasilania trójfazowego zabezpieczonego bezpiecznikiem 16A to nie osiągnę większego ładowania niż 11kW?
Sorry pomyliłem się mam zabezpieczony bezpiecznikiem 20ANie osiagniesz, 16A x 230 x 3 daje 11kW.
Nie, ładowarka pokładowa w Tesli ma 11 kW, dlatego też np: ładowanie wallboksem 22 kW - nic nie daje. Poza tym jeżeli chodzi o wolne ładowanie, to w samochodzie można zmniejszyć prąd ładowania.A czemu piszesz że 11 kw. Czy jak mam Wallboxa 3 podłączonego do zasilania trójfazowego zabezpieczonego bezpiecznikiem 16A to nie osiągnę większego ładowania niż 11kW?
To też nie osiągniesz bo większość aut ma ładowarki 3 fazowe ograniczone 16A.Sorry pomyliłem się mam zabezpieczony bezpiecznikiem 20A
Przy ładowaniu, to mam wrażenie że też usypia.Straty po drodze są akurat pomijalnie większe przy większej mocy, tylko proces ładowania trwa krócej a przez to auto wybudzone z działającymi pompkami mniej energii zużyje jeśli ładowanie będzie szybsze i w efekcie więcej tej energii trafi do baterii a nie zostanie zużyte przez auto w trakcie ładowania. Pisze to tylko żeby ktoś sobie nie zakodował (większa moc)= (mniejsze straty) choć efekt jest podobny.
Tak, i właśnie przy ładowaniu też muszę czekać, ale sprawdzę dokładniej przy najbliższym.Jak śpi to aktualizacja stanu trwa dosyć sporo 15-30 sekund, czasem nawet do minuty. A jak się ładuje to pare sekund i auto jest up to date