Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Bronek

Pionier e-mobilności
Słuszna uwaga.!!
Dodam, ze jesli ktoś jest np zarejestrowany na Teslascope.com itp to też warto w ustawieniach zmienić na brak pobierania danych itp w nocy. Do tego każde podejście ze smartfonem opóźnia proces zaśnięcia, czasem też wybudzi. A także sprawdzanie aplikacją robi to.

krzyss

Pionier e-mobilności
A czy jak sie ma wallconnectora to jak rano przychodzisz do naladowanej tesli to tez trzeba odblokowywac kabel czy mozna nacisnac guzik na wtyczce i mozna ja wyjac ?
Uzywam glownie zencara i wkurza mnie rano, jak chce odlaczyc kabel to musze albo wyjac telefon i oblokowac gniazdo albo siegnac do auta i tam kliknac...

Bronek

Pionier e-mobilności
Też ładuję nieorginałem evse 3f i u mnie nfc w telefonie + nalepka rfid (wyzwalacz) na uchwycie na ścianie, uruchamia macdroida i o czym pisalem. A ten otwiera itd..
lub smartwachem z Tesla wear
lub pilotem
ostecznie wiadomo - aplikacja lub ekran
Powinno być wzorem np lusterek czy niezamykania drzwi w domu, możliwe automatyczne odblokowanie w ustalonej lokalizacji.
Oczywiście po zakończeniu ładowania. Nie wiem czy to możliwe skoro Tesla potrafi co jakiś czas doładowywać? Czyli jesli to tylko po osiagnieciu pułapu ustalonego.
Chyba gdy ktos ładuje codziennie to kluczyk byłby OK?

krzyss

Pionier e-mobilności
Az tak nie bede kombinował, jak sie trafi okazja to kupie jakies inne evse, zencar pokazuje mi ile pradu poszlo, ale w sumie jak zamontuje miernik na scianie to chyba nie bedzie mi potrzebny, i albo zastapie je jeszcze czyms innym albo teslowym tym co mam w bagazniku na siłe.