Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

slaveq

Pionier e-mobilności
Dzisiaj przyjechało z Tesli takie cudo, Corded Mobile Connector, Red, taka jest to oficjalna nazwa, ładowarka mobilna z wtyczką 16A 3 fazową na stałe. Bardzo fajnie ładuje, ma przycisk do otwierania, i jest dość tania, w cenie Zencara. Dziwne że na stronie Tesli w akcesoriach go nie widziałem, może źle szukałem.
Obok dla porównania ten który teraz dają do modelu 3
Czy w instrukcji jest jakaś informacja o zabezpieczeniach? Chodzi mi o zabezpieczenie upływu prądu stałego. Ja osobiście chcę kupić NrGkick 22kW właśnie ze względu na zabezpieczenia bo jeśli będę się gdzieś ładował "partyzancko" np. w hotelu to chcę mieć pewność że nie spali się samochód albo sam hotel :).

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy w instrukcji jest jakaś informacja o zabezpieczeniach? Chodzi mi o zabezpieczenie upływu prądu stałego. Ja osobiście chcę kupić NrGkick 22kW właśnie ze względu na zabezpieczenia bo jeśli będę się gdzieś ładował "partyzancko" np. w hotelu to chcę mieć pewność że nie spali się samochód albo sam hotel :).
W instrukcji wall connectora jest wzmianka na ten temat.

slaveq

Pionier e-mobilności
W instrukcji wall connectora jest wzmianka na ten temat.
Tak czytałem informację o wall connectors dlatego właśnie go nie kupiłem bo wyłącznik rocznicowo-pradowy typu B kosztuje ok 2 tyś. Ale pytanie było odnośnie mobile connectora na trzy fazy. Bo cena 2700 zł to dobra cena jeśli urządzenie ma zabezpieczenia.

Electro

Zadomawiam się
Tak czytałem informację o wall connectors dlatego właśnie go nie kupiłem bo wyłącznik rocznicowo-pradowy typu B kosztuje ok 2 tyś. Ale pytanie było odnośnie mobile connectora na trzy fazy. Bo cena 2700 zł to dobra cena jeśli urządzenie ma zabezpieczenia.
Nie kosztuje 2k ale istotnie tanio nie jest. Materiał + robocizna za przyłączenie WallConnectora - 2k brutto. Wynik widoczny na poniższym foto. Szału nie ma ale 6h na naładowanie uważam za wynik całkiem przyzwoity :)

Attachments

• 1B9F81AA-E2A8-49DE-B4C7-15F55F274558.png
    1B9F81AA-E2A8-49DE-B4C7-15F55F274558.png
    2,8 MB · Liczba wyświetleń: 79

krist

Posiadacz elektryka
nie mam zielonego pojęcia, przyjechał zawinięty bez swojego pudełka ani instrukcji. Tesli nie ufasz? :D

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie kosztuje 2k ale istotnie tanio nie jest. Materiał + robocizna za przyłączenie WallConnectora - 2k brutto. Wynik widoczny na poniższym foto. Szału nie ma ale 6h na naładowanie uważam za wynik całkiem przyzwoity :)
Kosztuje kosztuje, chyba że kupisz chińskiego noname to wtedy i za 600 zł można kupić ale 600 zł za homeopatię to ja dziękuję. Dlatego chyba kupię tego nrgkicka bo on ma roznicowke typu b wbudowana i jest mobilny.
nie mam zielonego pojęcia, przyjechał zawinięty bez swojego pudełka ani instrukcji. Tesli nie ufasz? :D
No w instrukcji do wall connectora jest info żeby mieć w instalacji zabezpieczenie prądu stałego dlatego pytam jak jest z tym bo nie będziesz przecież woził ze sobą roznicowki jak się wpinasz na polu namiotowym albo gdzieś u znajomych.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Dzięki o to mi chodziło ale oczywiście żadnej informacji o zabezpieczeniu :)
Nie wiem, nie znam się... ale sądzę, że gdyby wymagane było jakieś dodatkowe zabezpieczenie, napisali by o nim?

Na str. 10 jest opisana sygnalizacja, że: Current is leaking through unsafe path.
Nie wiem, jak to rozumieć, ale przypomina to, czego szukałeś

Electro

Zadomawiam się
Kosztuje kosztuje, chyba że kupisz chińskiego noname to wtedy i za 600 zł można kupić ale 600 zł za homeopatię to ja dziękuję. Dlatego chyba kupię tego nrgkicka bo on ma roznicowke typu b wbudowana i jest mobilny.
Firma DINITECH z pewnością nie umie w matematykę i do ładowarki za 4K montuje jedną różnicówkę za 2K by hotele i inne przydomowe włości czuły się bezpiecznie :)

I oczywiście nie „chińskie” bo tylko Tesla zgłupiała i zaczęła samochody w państwie środka produkować :)