Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

kARPIU

Fachowiec
Ile zapłaciłeś ?
Standardowo 530euro plus 20euro za wysylke z irlandii do polski
Dostepne na tesla shop wybierajac kraj irlandie.

Wjk

Nowy na Forum
Standardowo 530euro plus 20euro za wysylke z irlandii do polski
Dostepne na tesla shop wybierajac kraj irlandie.
jestes pewny, ze to gen 3, a nie gen2?

The Gen 2 charger is better here because it offers 24 feet. As for the Gen 3 charger, it only has 18 feet.

W koszyku w Irlandii:
Wall Connector
€ 530.00
Type: 24' Cable

i w opisie:
With up to 71 km of range added per hour of charging, multiple power settings, 7.3m length and a versatile indoor/outdoor design, Wall Connector provides unparalleled convenience.

slaveq

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z was kupował dodatkowy pilot do portu ładowania, gdzie takie coś można kupić? Przyszedł mi dziś nrgkick i to jedyna wada jaką widzę, że nie ma tego śmiesznego przycisku do odblokowywania portu.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z was kupował dodatkowy pilot do portu ładowania, gdzie takie coś można kupić? Przyszedł mi dziś nrgkick i to jedyna wada jaką widzę, że nie ma tego śmiesznego przycisku do odblokowywania portu.
wiesz, że wystarczy dotknąć drzwiczki portu?

z kolei keyfob potrafi otwierać port zablokowanego samochodu

slaveq

Pionier e-mobilności
wiesz, że wystarczy dotknąć drzwiczki portu?

z kolei keyfob potrafi otwierać port zablokowanego samochodu
Wiem ale chodzi mi o moment kiedy masz przy sobie telefon i chcesz odłączyć ładowanie. Wtedy naciśnięcie przycisku na wtyczce automatycznie kończy ładowanie i zwalnia blokadę kabla.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok co do NrGkicka, bardzo porządnie zrobiony EVSE, nowa wersja ma wbudowany bluetooth i WiFi, aplikacja przejrzysta, ma pełne raportowanie plus licznik pobranego prądu, możliwość ustawienia np. o które godzinie skończysz albo do jakiej wartości naładować (przydatne przy innych samochodach). Zamówiłem z dwiema końcówkami 32A 3f i 16A 3f ale dostępne są wszystkie możliwe. Kabel porządny i nie taki twardy jak w MC dodanym do samochodu. Na razie ładuję :). Poniżej zdjęcia:

IMG_2147.jpg
IMG_2150.png
IMG_2149.png
IMG_2148.png