B16 to jest minimum dla 11kw ładowania, lepsze by było B20 no i wyłącznik różnicowy typu B (jedni mówią że opcjonalnie ja uważam, że trzeba) z tego co wiem wallbox nie podłącza się do gniazda tylko bezpośrednio w instalację. No i istotny jest przekrój przewodów, 4mm2 a najlepiej 6mm2.Czy gniazdo które posiadam w garazu jest kompatybilne z Teslowskim WBoxem v3?
View attachment 1278
View attachment 1279
View attachment 1280
View attachment 1281
Dziękuje za szybką odpowiedź. Bedę przerabiał rozdzielnie i chciałbym od razu ją przystosować do podłączenia WBoxa. Co powinienem zrobić? Byłem przekonany że WBoxa podłącza się pod gniazdo siłowe ale skoro nie to jak się do tego przygotować? Jest gdzieś jakiś schemat który mógłbym pokazać elektrykowi?B16 to jest minimum dla 11kw ładowania, lepsze by było B20 no i wyłącznik różnicowy typu B (jedni mówią że opcjonalnie ja uważam, że trzeba) z tego co wiem wallbox nie podłącza się do gniazda tylko bezpośrednio w instalację. No i istotny jest przekrój przewodów, 4mm2 a najlepiej 6mm2.
Każdy elektryk to ogarnie, nie potrzeba jakiś ogólnych schematów. Instrukcje podłączenia dostaniesz razem z wall connectorem.Dziękuje za szybką odpowiedź. Bedę przerabiał rozdzielnie i chciałbym od razu ją przystosować do podłączenia WBoxa. Co powinienem zrobić? Byłem przekonany że WBoxa podłącza się pod gniazdo siłowe ale skoro nie to jak się do tego przygotować? Jest gdzieś jakiś schemat który mógłbym pokazać elektrykowi?
Gdzies tu dawalismy instrukcje do WC v3 poszukaj.Dziękuje za szybką odpowiedź. Bedę przerabiał rozdzielnie i chciałbym od razu ją przystosować do podłączenia WBoxa. Co powinienem zrobić? Byłem przekonany że WBoxa podłącza się pod gniazdo siłowe ale skoro nie to jak się do tego przygotować? Jest gdzieś jakiś schemat który mógłbym pokazać elektrykowi?
Spokojnie masz nawet za duze zabezpieczenie, Tesla i tak wiecej nie weźmie ja 3x 16A.Czy gniazdo które posiadam w garazu jest kompatybilne z Teslowskim WBoxem v3?
View attachment 1278
View attachment 1279
View attachment 1280
View attachment 1281
Wbox v3 ma w końcu wbudowane to zabezpieczenie RCD czy nie?Gdzies tu dawalismy instrukcje do WC v3 poszukaj.
Moze byc gniazdo silowe, a z WC wyprowadzisz kabel z gniazdkiem i tez to zadziala i bedzie zgodne ze sztuka.
Jak nie chcesz gniazd to wyprowadz kabel 5x4mm albo 5x6mm do miejsca gdzie bedzie WC. Jak chcesz miec wogole idealnie zrobione to jeszcze domontuj oddzielny bezpiecznik, RCDtypB oraz licznik oddzielny.