Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

Michal

Moderator
Kurde, nawet na Allegro by mogli to wystawić jak im się strony nie chce robić.
Firma z Kalifornii sprzedająca w PL mniej niż 1000 aut rocznie z miliona na świecie będzie wystawiać EVSE na jakimś lokalnym serwisiku z akcjami. Mhmmm... ;)
Skoro sklep jest np. w DE, a nie ma u nas, to opcje są dwie:
Nie mogą się dogadać na tłumaczenia albo nie mogą dopracować logistycznie magazynowania i wysyłek.
Od dawna nie mają kierownika salonu, a Ty chciałbyś, żeby się bawili w sklep z akcesoriami. Nie ma komu tego rozkręcić.

Olecki

Pionier e-mobilności
Firma z Kalifornii sprzedająca w PL mniej niż 1000 aut rocznie z miliona na świecie będzie wystawiać EVSE na jakimś lokalnym serwisiku z akcjami. Mhmmm... ;)
Skoro sklep jest np. w DE, a nie ma u nas, to opcje są dwie:
Nie mogą się dogadać na tłumaczenia albo nie mogą dopracować logistycznie magazynowania i wysyłek.
Od dawna nie mają kierownika salonu, a Ty chciałbyś, żeby się bawili w sklep z akcesoriami. Nie ma komu tego rozkręcić.
No już mają kierownika od chyba 3 miesięcy. Niestety Tesla jako firma rozwija się w bardzo korporacyjnym kierunku ze wszystkimi tego plusami oraz (a może przede wszystkim) minusami. Procesy rekrutacji trwają naprawdę długo, w sumie nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie ich tak spowalnia ale jeśli od wysłania CV do rozmowy z HR mija 2 miesiące lub więcej to nie jest zdrowa sytuacja.
A wracając do tematu sklepu - z tego co się orientuję to w planach jest zlikwidowanie sprzedaży stacjonarnej części i akcesoriów więc pozostanie tylko sklep, czy to obsługiwany przez polski oddział czy któryś zagraniczny.

Michal

Moderator
No już mają kierownika od chyba 3 miesięcy
Na koniec 3Q2022 na pewno mieli nadal kierownika z Niemiec wizytującego w Warszawie kilka dni w miesiącu. Może coś się zmieniło.
Co ciekawe!!! Szukają kogoś na stanowisko Store Manager Katowice :D zatem pewnie niedługo coś się tam otworzy.

Olecki

Pionier e-mobilności
Mniej więcej na przełomie Q3/Q4 zatrudnili kierownika (ze sporym doświadczeniem), który po szkoleniu w Berlinie zaczął robić porządki w Ząbkach. jednak jak pisałem - proces rekrutacji ciągnie się strasznie długo więc na konkretne zmiany jeszcze chwilę trzeba będzie poczekać.

pmlody

Pionier e-mobilności
Nie mogą się dogadać na tłumaczenia
Przecia jest po polsku sklep... Nie do końca wszystkie linki działają, ale jest i zamówienia realizują Niderlandy. Moje przegródki do schowków jutro dojadą.

daniel

Señor Meme Officer
Przecia jest po polsku sklep... Nie do końca wszystkie linki działają, ale jest i zamówienia realizują Niderlandy. Moje przegródki do schowków jutro dojadą.
Jak się tam dostać? Nie pokazuje Polski na liście. U Czechów podana cena 16800 CZK czyli na nasze 3300 PLN, ale "ta to polożka nieni na skladzie", więc jeśli by się pojawiła to z inną ceną pewnie.
1674035724765.png

ciastek

Pionier e-mobilności
Jak się tam dostać?