Taki problem:A z wallboxem Tesli jest jakiś problem? Bo cena wychodzi mniejsza niż te które proponujesz.
Cena jest ok połowę mniejsza od Tesli ale bez faktury(gwarancji)
Taki problem:A z wallboxem Tesli jest jakiś problem? Bo cena wychodzi mniejsza niż te które proponujesz.
Ten gosc jest meczacy, ale wiekszosc wad ktore wymienia zostalo wyeliminowanych w tesla WC3 a guzik na zlaczu jesy DUZYM ulatwieniem.Taki problem:
Cena jest ok połowę mniejsza od Tesli ale bez faktury(gwarancji)
Czyli nie trzeba tego dodatkowego zabezpieczenia w skrzynce robić?Ten gosc jest meczacy, ale wiekszosc wad ktore wymienia zostalo wyeliminowanych w tesla WC3 a guzik na zlaczu jesy DUZYM ulatwieniem.
juz dostalem odpowiedz z warszawy ze Gen3 jest niedostepny w PL i nie wiadomo kiedy bedzieWallbox tesli ma duza zalete w postaci guzika na wtyczce. Inaczej trzeba wyciagac telefon i klikac odblokuj gniazdo.
Ja sie czaje na wallbox Gen3 od tesli
No ja właśnie zamówiłem nową wersję będę miał około 11 czerwca, Bjorn robił recenzję. Dokładnie taki sam powód jak ty + odpowiednie zabezpieczenia RCD typu B. W nowej wersji przejściówki są na wklik, sam zamówiłem 3p 16A i 3p 32A (jest w standardzie)Ciężko mi się poruszać po forum, bo tematy dotyczą głównie Tesli, podejrzewam że dużo użytkowników aut elektrycznych używa je w sposób inny niż moje założenia, a założeniem jest żeby od czasu do czasu pojechać na jakąś wycieczkę. Na wycieczce bywa różnie i chciałbym być dobrze przygotowany, do tego potrzebuję porządnego uniwersalnego rozwiązania. Wydaje mi się że takie spełnia ta oferta którą podrzucono mi na Facebooku, jak się dobrze przyglądnąć to zastąpi nawet kabel typ 2. Obecnie wybierając się gdzieś na wycieczkę wrzucam do bagażnika oprócz maszynki do kawy i namiotu ( bo może się przydać ) także EVSE z końcówką Shuko i kabel typ 2 bo takie dostałem z autem. Nie ukrywam że podczas próby użycia muszę najpierw trochę czasu poświęcić aby je rozplątać. Mając tylko jeden kabel do rozplątania życie byłoby prostsze, oczywiście cena mi się nie podoba, ale przywykłem że jako konsument zawsze mam pod górkę. Produkt wygląda solidnie, widziałem że producent przewija się w wątku, czy można mu zaufać ?
![]()
NRGkick 32A Set Optimal | bis 22 kW flexibel laden
Das NRGkick 32A Set Optimal bietet dir alles, was du zum Laden deines E-Autos brauchst. Inkl. praktischer Stecker und gratis App.www.nrgkick.com
No właśnie ja też napisałem do serwisu czy do niego niepotrzebne zabezpieczenia o którym mówi ten męczący gośćjuz dostalem odpowiedz z warszawy ze Gen3 jest niedostepny w PL i nie wiadomo kiedy bedzie
Napewno… jak juz bedziesz na emeryturze czekal daj znac. 😜Już miałem zamawiać ale jeszcze poczekam może będzie dofinansowanie na te ładowarki z tego programu rządowego
Bede zamawial w DE jak cos daj znac wezme i dla ciebiejuz dostalem odpowiedz z warszawy ze Gen3 jest niedostepny w PL i nie wiadomo kiedy bedzie