Jakie EVSE / Wallbox dla TM3?

chlebu

Nowy na Forum
We wtorek będę w Warszawie. Mam do Ząbek kawałek. Czy wg Was mogę jechać kupować wall connectora w ciemno?
Nie odpisują i nie odbierają.
Dzięki

krzyss

Pionier e-mobilności
We wtorek będę w Warszawie. Mam do Ząbek kawałek. Czy wg Was mogę jechać kupować wall connectora w ciemno?
Nie odpisują i nie odbierają.
Dzięki
Jedz ! Lepiej osobiscie sie zalatwia.

broz_tito

Zadomawiam się
Musiales dostarczac opinie ppoz. ? Jesli tak to kto Ci ja robil ?
Tak bede musiał zrobić ekspertyzę ws. warunków technicznych instalacji elektrycznej oraz ws. warunków ochrony przeciwpożarowej budynku.
Mam obecnie 3 oferty od 2,5k netto do 4k netto. Będę to ogarniał w tym tygodniu. Po ekspertyzach Wspólnota daje oficjalna zgodę z którą składam wniosek do OSD o nowe przyłacze. Dam znać jak to w praktyce wygląda.

U mnie ze wspólnotą jest teraz o tyle prosto, że udało mi się po 3 latach doprowadzić do uchwalenia ustawy umożliwiającej wydawania zgody na ładowarki.

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak bede musiał zrobić ekspertyzę ws. warunków technicznych instalacji elektrycznej oraz ws. warunków ochrony przeciwpożarowej budynku.
Mam obecnie 3 oferty od 2,5k netto do 4k netto. Będę to ogarniał w tym tygodniu. Po ekspertyzach Wspólnota daje oficjalna zgodę z którą składam wniosek do OSD o nowe przyłacze. Dam znać jak to w praktyce wygląda.

U mnie ze wspólnotą jest teraz o tyle prosto, że udało mi się po 3 latach doprowadzić do uchwalenia ustawy umożliwiającej wydawania zgody na ładowarki.
U mnie wspolnota nie robi raczej problemow, tylko koszty opinii, instalacji, i materialow, moga byc wysokie i nie wiem czy to kiedys sie zwroci…

broz_tito

Zadomawiam się
U mnie wspolnota nie robi raczej problemow, tylko koszty opinii, instalacji, i materialow, moga byc wysokie i nie wiem czy to kiedys sie zwroci…
policzyłem to:
Formalności - 2,5k
Wykonanie elektryki - 1,5k
Wallbox - 2,5k
Plus minus 10%.

Dużo, ale z drugiej strony masz już komplet i nie szukasz ładowania na mieście. Jak liczyłem to gdybyśmy ładowali na szybkich po 3pln/kWh :). to zwrot nastąpi po przejechaniu ok 14,5k km (koszt inwestycji + energia 1pln/kWh

Bronek

Pionier e-mobilności
Syn Gdańsk Energa ma wszystko w papierach i w instalacji wsio zrobione i czeka tylko na zwykly licznik . A tu są obsuwy .Po rozmowach ponoć mają miesiąc .a czasem trwa to dłużej .
Dziwne bo na moim zadupiu czekalem na wymiane licznika tydzień
Może dlatego że to nie jest priorytet , bo prąd do mieszkania to lodówka i akwarium , a prąd do garażu to jakiś tam tajemniczy samochod na prąd ? A ludzi do roboty nie ma