Na razie tylko aktualizacje, docelowo bedziesz widzial w apce tesli swojego WC3 i ile pradu wysiorbales.Może mi ktoś wytłumaczyć po co łączyć wall connector'a Tesli z Internetem? Chodzi wyłącznie o aktualizacje?
Przez wi-fi mi nie łączy. Udało się raz przez adres IP. Tylko co dalej z tym się robi? Połączyłem się z netem i...
Poczekaj, rownie dobrze do tego czasu moga wydac WC4Chyba jeszcze w przyszłości jest szansa na uwzględnianie cen energii przy ładowaniu. Przynajmniej teoretycznie da się to zrobić i pewnie w Niemczech się uda, tylko nie wiadomo czy u nas też...
Jak słyszę o tych planach na ceny energii w 2024 to aż się zastanawiam, czy nie kupić WC.
No to podlacz evse silowe 16A, co tu wiecej dumac ? Nie potrzebujesz 32A…Mam u rodziny w garażu 3-fazowe gniazdko i zastanawiam się jakie EVSE kupić, żeby móc się tam szybko ładować. Szybko czyli 11kW, na tyle ładowarka pokładowa TM3 pozwala.
View attachment 9526View attachment 9528
Napisane jak byk 16A, więc moim zdaniem to jest 3F16A, czyli "mała siła". Wiem że gniazdko "dużej siły" jest bardzo podobne, do tego "znajomy elektryk" powiedział że tam jest bezpiecznik 32A, więc chcę się upewnić co widzę.
Zna ktoś stronę z dokładnymi wymiarami tych gniazdek, takimi technicznymi typu rozstaw otworów czy dokładna średnica? Na stronach sklepów są zgrubne rozmiary typu "wysokość", "szerokość".