Pierwotny post został zmieniony. Zostawiam tylko informację nt. Wall connector i wymaganej przez producenta instalacji RCD typ B (Mało ludzi o tym wie) Proponowane alternatywy i propozycje zostały usunięte tak żeby Pański post nie był zaśmiecamy przez ,,reklamy'' ale intencje miałem zupełnie inne...A czy ty czytasz, skoro to mój wątek, w którym zadałem 3 konkretne pytania, a nie odpowiedziałeś na ani jedno z nich, tylko wciskasz swoją reklamę?
Nie czytałeś również, że akurat mam wykształcenie kierunkowe?
A mnie wciskasz do czytania kolejną reklamę z internetu??? Jak mam czytać, to porządne źródło, np.: link do PDF
Post rozumiem - to reklama i zawyżone ceny.
Swoje reklamy proszę stąd zabrać. To jest forum o Tesli Model 3.
Dla pozostałych: zabezpieczenie róźnicowoprądowe wallboxa powinno być, ale dobór i instalację powinien wykonać wykwalifikowany elektryk.
Wątek bym zamknął, ale nie wiem jak.
Napisz na [email protected] lub [email protected] W emailu podaj VIN auta i napisz, że chcesz wall connector. Potem robisz przelew i zamawiasz sam kuriera, żeby odebrał z Powsińskiej - dokładnie tak - sam zamawiasz - oni nie mogą. Trochę to śmieszne, biorąc pod uwagę jak działa Tesla... No ale cóż... Tesla Polska to taka wersja beta... w każdym razie zamówienie idzie sprawnie, mój wall connector miałem w ciągu 2 dni. Powodzenia!Podłączę się do tematu. Odbieram za 2 tygodnie i chciałem kupić WallBox oryginalny w cenie 2300 zł brutto. Czy można to gdzieś zamówić wysyłkowo z faktura? Czy trzeba osobiście zameldować się w Warszawskim Salonie Tesli ?
Heja Michał,Mi udało się jeszcze kupić w serwisie 1058220-00-E + 1024110-00-D "ładowarka" 3p + gniazdo 3p.
Do tego oczywiście zestaw przejściówek w Castorama na różne wtyczki 3p (32A 5 pin, 32A, 4 pin) i 1p (shuko i niebieskie 16A i 32A)
Widzę, że taki zestaw pojawił się na allegro: https://allegro.pl/oferta/tesla-1058220-00-e-ladowarka-kabel-do-ladowania-10429511324