Czy ten sam portal wyświetliłby reklamy mówiące o tym, że w PL mamy najczystszą energetykę w EU i na świecie?
Łukasz, większość mediów to firmy takie sama jak inne. Te firmy mają klientów i muszą żyć z nimi w zgodzie, ponieważ świadczą dla nich usługi, więc moralność wkładają do kieszeni. Zresztą często te firmy prowadzą osoby związane bezpośrednio z klientami. Rząd także jest takim klientem. Nie ma czegoś takiego jak wolne media, to jest tylko biznes. Podobny obrazek dostałem na ostatniej fakturze za prąd, nie jest to tak chamsko zaznaczone, ale można się domyślić. Widać, że jest to szersza akcja rządzących, aby ukierunkować społeczeństwo.Ciekaw jestem Waszej opinii w tym temacie:
Łukasz, większość mediów to firmy takie sama jak inne. Te firmy mają klientów i muszą żyć z nimi w zgodzie, ponieważ świadczą dla nich usługi, więc moralność wkładają do kieszeni. Zresztą często te firmy prowadzą osoby związane bezpośrednio z klientami. Rząd także jest takim klientem. Nie ma czegoś takiego jak wolne media, to jest tylko biznes. Podobny obrazek dostałem na ostatniej fakturze za prąd, nie jest to tak chamsko zaznaczone, ale można się domyślić. Widać, że jest to szersza akcja rządzących, aby ukierunkować społeczeństwo.
Jeśli kluczowemu klientowi tego portalu by na tym zależało lub byłoby to dla niego obojętne to by wyświetlił.Czy ten sam portal wyświetliłby reklamy mówiące o tym, że w PL mamy najczystszą energetykę w EU i na świecie?