Jakie powinny być media?

Seba020

Zadomawiam się

Jak to widzę, to się we mnie gotuje. Ostatnio jak w żona włączyła Polsat (bo jej film) i podczas reklamy zaczęli to szczucie, to wyłączyłem telewizor, czym oczywiście ściągnąłem na siebie gniewne spojrzenie ...
Pchają to wszędzie tak, że nie długo to z lodówki się będzie wylewać.
Gotuje się dlatego, że wszystkim w koło tłumaczę jak jest, z czego to wynika i gdzie tak naprawdę idą te pieniądze, oraz o miliardach ze sprzedaży emisji CO2, a większość patrzy na mnie jak na oszołoma, bo przecież wszędzie podają co innego.

Michal

Moderator
Ja z ojcem już właściwie o niczym nie mogę rozmawiać, bo taki ma mózg wyprany przez te wszystkie głupoty z TV... Prawie każda rozmowa kończy się kłótnią, bo opowiada jakieś głupoty, a ja nie mogę biernie słuchać jak powtarza te debilizmy...
O te starsze pokolenia naprawdę myślą, że nas ratują i działają na naszą korzyść.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja z ojcem już właściwie o niczym nie mogę rozmawiać, bo taki ma mózg wyprany przez te wszystkie głupoty z TV... Prawie każda rozmowa kończy się kłótnią, bo opowiada jakieś głupoty, a ja nie mogę biernie słuchać jak powtarza te debilizmy...
O te starsze pokolenia naprawdę myślą, że nas ratują i działają na naszą korzyść.
To nie tak do końca jest. Mnie bardziej przeraza pokolenie co bylo malymi dziećmi lub nawet plemnikami w latach 80tych.
Stary moze być skażony, niedouczony, przestraszony zindoktrynowany prze np Kościół, Partię itd.
Ale człowiek w najlepszym okresie swego życia 30-50? Tu jest haczyk? Moze dlatego, ze ma prawo byc uważany za doświadczonego? A komuny nie pamięta.
Kaczor robi to dla władzy.
Młodsze przydupasy, nie zdają sobie sprawy w co pakują ten Kraj.
Kaczor, ja itp, nam można juz skoczyć.
40 latek bedzie mial juz przesrane. Jego dzieci będą zaczynać jak my 50/60/70+
Owszem z innego pułapu ale zawsze w ogonie Świata

Last edited:

Norbert

Posiadacz elektryka
Pchają to wszędzie tak, że nie długo to z lodówki się będzie wylewać.

Ogólnie wystarczy popatrzeć na większość mediów. Wszędzie to samo.
Totalny śmietnik, jeśli nie propaganda, to sterty reklam, a między nimi wątpliwej jakości informacje, kto z kim i gdzie. A to Ryjana z gołym brzuchem na ulicy ze swoim? dzieciorobem? notabene oboje, na zdjęciu które było promowane w "mediach" wyglądali jakby byli lekko niedorozwinięci. Po ich zachowaniu można sądzić, że faktycznie tak jest. Pytam się - po co promować taką patologię? Czy naprawdę ludzi to kręci? Albo wszędobylskie clickbajty. Dawno temu często odwiedzałem interię. W tej chwili na ten chłam nie da się patrzeć. Później faktycznie w rodzinie muszę tłumaczyć, że świat tak nie wygląda... Staram się kupować prasę "drukowaną" tam jeszcze starają się trzymać "jakiś" poziom.
I najgorsze jest to, że instytucje, które powinny z tym walczyć, mają na to wyrąbane. Ja jako konsument czuję się notorycznie oszukiwany przez wszelkie media.

Michal

Moderator
Nie do końca, bo równie dobrze mogła to być reklama samoładującej hybrydy na elektrowozie albo czysty węgiel na gramwzielone ;)

JareG

Pionier e-mobilności
Zawsze mnie troche śmieszyło jak ludzie twierdzili, że nie chodzą na wybory bo polityka ich nie dotyczy.. a niestety dotyczy każdego. Bo nie żyjemy na samowystarczalnej wyspie, i jeśli nie wybierzemy sobie w miarę inteligentnych ludzi to inni wybiorą nam takich mniej inteligentnych.. albo dodatkowo nielotów intelektualnych ze zrytymi (np. religijnie) beretami - takich jakich mamy teraz. Towarzystwo aktualnie zarządzające Wolską wg moich (po wychowaniu podwórkowym) standardów nadaje się tylko na kompost.

Pozdrawiam

Slawomir

Zadomawiam się
no to kontynuujac watek poboczny - za takie zuzycie tu gdzie mieszkam zaplacilbym 777€ - czyli jakies 3500zl

w ramach wątku pobocznego mam pytanie,
jak kształtują się obecnie ceny prądu w DE, czy jest to jedna cena czy jest rozbicie tak jak w PL za energię i usługi przesyłowe plus opłaty stałe, abonamenty itp.

Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam.
Sławek.