abes99

Posiadacz elektryka
Ktoś się skusił i zamówił premierowo? :unsure:
Czy to na razie takie niezobowiązujące zamówienia? ;)

Bash

Zadomawiam się
Ktoś się skusił i zamówił premierowo? :unsure:
Czy to na razie takie niezobowiązujące zamówienia? ;)

Cześć, ja mam rezerwacje umowną, taką niezobowiązującą - diler nie wymagał żadnej wpłaty. Widome było, że cena będzie trochę korzystniejsza niż popremierowy cennik.

Edit: porównałem konfigurację od dilera dla wersji premierowej oraz aktualny cennik na stronie i dochodzą jeszcze trzy różnice:
- brak dopłaty za dwukolorowe malowanie
- darmowy wallbox
- brak dopłaty za pakiet infotainment

Wiec suma korzyści troche wieksza niż się wydaje na pierwszy rzut oka.

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Cześć, ja mam rezerwacje umowną, taką niezobowiązującą - diler nie wymagał żadnej wpłaty. Widome było, że cena będzie trochę korzystniejsza niż popremierowy cennik.

Edit: porównałem konfigurację od dilera dla wersji premierowej oraz aktualny cennik na stronie i dochodzą jeszcze trzy różnice:
- brak dopłaty za dwukolorowe malowanie
- darmowy wallbox
- brak dopłaty za pakiet infotainment

Wiec suma korzyści troche wieksza niż się wydaje na pierwszy rzut oka.
będziesz starał się o dotację?

Bash

Zadomawiam się
Jeśli zdecyduję się na zakup to oczywiście, będę chciał wykorzystać dotację na firmę.

Mam 3 opcje:
- zostawić swojego diesla,
- kupić potwornie drogiego B-(psełdo)suva,
- poszukać biedawersji ID 4 z baterią 77.

S

Gość
w tym kontekście chyba się wstrzymam z wstępnym zamówieniem....

Bash

Zadomawiam się
w tym kontekście chyba się wstrzymam z wstępnym zamówieniem....

O nowych bateriach ciągle są plotki, ale konkretów brak. Jedynie baterie LFP są krokiem do przodu.

Ja zmieniam plany w związku z dzisiejszymy obniżkami Tesli. Model Y za 229tys? Idealnie.

S

Gość
O nowych bateriach ciągle są plotki, ale konkretów brak. Jedynie baterie LFP są krokiem do przodu.

Ja zmieniam plany w związku z dzisiejszymy obniżkami Tesli. Model Y za 229tys? Idealnie.
uuu super

Cav

Pionier e-mobilności
Ja również.
Avenger się właśnie przekreślił.

Współczuję dealerom innych marek - tyle rezerwacji z całego roku 2022, a niektórych i 2021, będą musieli teraz anulować....

S

Gość
na razie nie anuluję zamówienia, poczekam. jeżeli Tesla utrzyma te ceny to reszta będzie musiała obniżyć, włącznie z Jeepem.