Jest 3 LR RWD!

ciastek

Pionier e-mobilności
Chodziło mi o to że w Q2’21 były w LR baterie 75 kWh, potem od Q4’21 szły 82 kWh. Stąd pytanie czy LR RWD ma 75 czy 82?
Taka jak w LR AWD, czyli większa.

SylB

Fachowiec
Nieuważnie czytasz. Na podlinkowanej przez Ciebie stronie jest wyraźnie „usable battery - 75,0 kWh” i „nominal capacity - 78,1 kWh”.
Po prostu większa bateria LG, ta sama, co w LR.
Ja wiem, że tu jest bateria z LR
OK, widzę podałem netto.
Ale, mamy 82 (prawdopodobnie Panasonic),79,78,77 wiec która wartość jest prawidłowa z GigaBerlin.

Michal

Moderator
Wyprzedają demówki TM3!

RWD za 193 tysiące!
Ekhem...

chewbacca

Posiadacz elektryka
Tylko to przyspieszenie 5,9s do 100km trochę dziwne bo bateria jednak cięższa a wynik ten sam a nawet lepszy co przy zwykłym RWD? Chyba robią Ctrl+c ---> ctrl+v w opisach.
Przed aktualizacją MCU do v3 SR+ miały przyspieszenie 5.6s do setki (i bodaj 325KM mocy). Po aktualizacji, ze względu na większy pobór prądu przez MCU3 w SR+ zaczęli pakować jakiś nieco słabszy i oszczędniejszy silnik (ok. 299KM i 6.1s). Bardzo możliwe, że w Long Range RWD montują znowu ten mocniejszy silnik 325 konny bo jest większy zapas energii... Stąd by się zgadzało, że przyspieszenie lepsze niż w obecnym SR+ ale nieco słabsze, niż SR+ z MCU2 (ze względu na większą masę baterii). Trzeba by sprawdzić w papierach moc układu napędowego.