Mi przypomina moją pierwszą furę, tj. Renault Clio 1992Mam trochę sentyment do tego samochodu, bo był to mój pierwszy własny dorosły pojazd.
Jest opis na głównej Elektrowozu, ale wreszcie też zniesiono embargo na wideo i jest wysyp:
Jest porównywalna ze względu na dlugosc, natomiast pod względem szerokości faktycznie nie ma o czym mowic bo R5 jest tak szerokie jak Honda HRV czy BMW 2. W trase 500km spokojnie mozna jechać wszystkimi bo zaden z nich nie zachowuje sie tam jak miejski maluch.Często R5 jest porównywane do Instera i BYDa, ale wg mnie jest to jedyne auto z tej trójki które w odczuciu nie jest jak "miejski maluch". Tylko ze 20tys za droga wg mnie.
Przy porównaniu wyposażenia różnica w cenie jest chyba jeszcze większa.......Często R5 jest porównywane do Instera i BYDa, ale wg mnie jest to jedyne auto z tej trójki które w odczuciu nie jest jak "miejski maluch". Tylko ze 20tys za droga wg mnie.
Ja się zastanawiałem żeby córce wziąć ale jest problem przy wynajmie bo wpłata początkowa nie chce być większa od 32k brutto a wtedy całego limitu dotacji nie zabiera. A jako że teraz żyje w Krakowie to “oszczędność” mi się włączyłaWszyscy gadają o cenie, a potem i tak (w większości) biorą w leasing albo wynajem
A tam najważniejsza jest rata i wpłata własna. Więc jeśli np. R5 w wynajmie będzie kosztować powiedzmy z 'pińcet' (bo Renault stwierdzi, że im CO2 kiepsko wychodzi) to wszyscy będą brać jak ciepłe bułeczki (jak Explorera) bez grymaszenia o cenę.
Ja się zastanawiałem żeby córce wziąć ale jest problem przy wynajmie bo wpłata początkowa nie chce być większa od 32k brutto a wtedy całego limitu dotacji nie zabiera.
A widzisz już na to wpadłem i nie sądzę żeby byli przeciw ale zobaczymyA to maila / telefonu do Renault nie można wykonać z prośbą o ofertę z pełną kwotą dopłaty?