JuicePass - wątek

abes99

Posiadacz elektryka
Czyli w profilu już dane PL
Tak. Na pierwszym ekranie gdzie pyta o aktualną lokalizację dałem Włochy, a dalej już Polskę (ale użytkownik prywatny). Kartę dostałem niedawno po tym jak się upomniałem. Na razie przeszedłem na PBU, ale chyba odpalę na wakacje jeszcze pakiet. Ciekawi mnie, czy jak odpalę za 99 euro, to potem te kolejne (po podwyżce) będą po 99 czy 129? :unsure:

solik

Pionier e-mobilności
ja akurat 19.06 jade w trase gdzie bede uzywal GW i Ionity, przed chwila mi z karty pobralo :mad::mad: a konto zalozylem paredziesiat minut temu, mam szczescie
Maila o koncu pakietow nie dostalem (ale 16.06 sprawdze czy nadal dziala) za to pakiet za 99 euro mam juz aktywny i sprawdzilem na losowym GW - dziala ale najpierw trzeba wystartowac w appce bo jak najpierw wepne wtyczke to jest blad ladowania

Swoja droga na tej ladowarce GW byl juz terminal platniczy, pewnie niedlugo uruchomia :)

marco_25

Pionier e-mobilności
Maila o koncu pakietow nie dostalem (ale 16.06 sprawdze czy nadal dziala) za to pakiet za 99 euro mam juz aktywny i sprawdzilem na losowym GW - dziala ale najpierw trzeba wystartowac w appce bo jak najpierw wepne wtyczke to jest blad ladowania

Swoja droga na tej ladowarce GW byl juz terminal platniczy, pewnie niedlugo uruchomia :)

U mnie jest na odwrót 🙃, jak zacznę z aplikacji to jest błąd. Najpierw podłączam wtyczkę i jak na terminalu proszą o autoryzację to włączam w aplikacji wtedy nie ma problemów.

W sprawie EnelX, cen pakietów i sieci ładowania dostępnych to naprawdę Mega deal 👍

KrzyCh

Pionier e-mobilności
A ja zauważyłem taką prawidłowość na GW:
- na ładowarkach CCS z ekranem i wieloma złączami działa jak najpierw uruchomię w apce lądowanie
- jak próbowałem tak uruchomić prosty słupek AC to sesja zawisła i musiałem prosić, żeby mi odblokowali. Na następnym słupku AC zrobiłem odwrotnie (najpierw podpięcie, a potem start ładowania w apce) i poszło.

abes99

Posiadacz elektryka
W majówkę wykorzystałem pakiet 320kWh, zaraz potem przeszedłem na Pay by Use. Właśnie przed chwilą ponownie aktywowałem pakiet 320kWh i wygląda na to, że wskoczył. Na wszelki wypadek wyłączyłem lokalizację w Androidzie i w menu wyboru taryfy wystarczyło się przestawić na Włochy (w Polsce jest niedostępny). Ciekawe, czy wyślą drugą kartę RFID ;)

Edit: zdjęło z Revoluta 444zł (wychodzi 1,39zł/kWh) i jednocześnie dostałem maila po włosku o przyjęciu zamówienia na kartę RFID ;)

Attachments

• Screenshot_2023-06-06-17-53-35-72_6f9f4db328592ba8f3b358264e230797.jpg
    Screenshot_2023-06-06-17-53-35-72_6f9f4db328592ba8f3b358264e230797.jpg
    234,2 KB · Liczba wyświetleń: 11
Last edited:

Arrczi

Fachowiec
W majówkę wykorzystałem pakiet 320kWh, zaraz potem przeszedłem na Pay by Use. Właśnie przed chwilą ponownie aktywowałem pakiet 320kWh i wygląda na to, że wskoczył. Na wszelki wypadek wyłączyłem lokalizację w Androidzie i w menu wyboru taryfy wystarczyło się przestawić na Włochy (w Polsce jest niedostępny). Ciekawe, czy wyślą drugą kartę RFID ;)

Edit: zdjęło z Revoluta 444zł (wychodzi 1,39zł/kWh) i jednocześnie dostałem maila po włosku o przyjęciu zamówienia na kartę RFID ;)
Tak powinno być.
Ja 1 czerwca aktywowałem płatny abonament w KIA Charge i dostałem info:
dziękujemy twój abo ruszy 1 lipca :)
Dramat!.

marco_25

Pionier e-mobilności
Karta Enelx przyszła wczoraj, dziś używana dwa razy na powerdot i GW. Życie stało się prostsze, prawie jak w SuC, tylko taniej i więcej ładowarek 😎 Oby to trwało jak najdłużej.

viallos

Pionier e-mobilności
Właśnie przed chwilą ponownie aktywowałem pakiet 320kWh i wygląda na to, że wskoczył
Ja nie deaktywowalem i sam się odnowił przed 3 dniami .. ale dzisiaj przysłali maila że mam czas do 15 a potem dezaktywacja .. jak nie wykorzystam dostepnych kWh to zwrot kasy albo jakiś voucher na dalsze wykorzystanie.

Arrczi

Fachowiec
Udostępnialiście osobą trzecim pakiet kWh?. Widziałem ogłoszenie na PlugShare sprzedaży części pakietu. Może to przez takie praktyki?