Juniper - czy warto czekać?

eimi

Pionier e-mobilności
A Polski LG Chem nie robił baterii do Tesli Y z Berlina? Koszt produkcji wyższy ale odchodzi drogi transport. To dla kogo robi?

cwireq

Posiadacz elektryka
Z tego co piszą do dostawy Junipera w Europie dopiero Q3.2025. Mielibyście tyle ciepliwosci aby na niego tyle czekać?

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Tylko nie pasują mi te promocje - skoro jeszcze tyle miesięcy czekania..
A widziałeś akcje Tesli? Napierają na rekord !. A wynik sprzedaży się sam nie zrobi. Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą z Audi bo mi proponował Q6 z 2023 roku z małą baterią, tak nadal mają i mówił że to co Tesla zrobiła z rabatami i finansowaniem to szok. :). Legacy jest w czarnej dupie. I dobrze im za te zdzieranie klienta. ****ć niemiecką motoryzację !

Namtih

Zadomawiam się
A widziałeś akcje Tesli? Napierają na rekord !. A wynik sprzedaży się sam nie zrobi. Wczoraj rozmawiałem ze sprzedawcą z Audi bo mi proponował Q6 z 2023 roku z małą baterią, tak nadal mają i mówił że to co Tesla zrobiła z rabatami i finansowaniem to szok. :). Legacy jest w czarnej dupie. I dobrze im za te zdzieranie klienta. ****ć niemiecką motoryzację !
Tylko co w takim razie zrobią przed faktycznym wejściem junipera - by pozbyć się zapasów? - będą dodawać Optimusa ;))
BTW Tak widzę, że najlepszą opcją na oszczędzanie - to jest nie kupowanie elektryka bo spadek cen i promocje niwelują oszczędności na paliwie..

cwireq

Posiadacz elektryka
Tylko nie pasują mi te promocje - skoro jeszcze tyle miesięcy czekania..
Przecież na logikę - koszty produkcji z roku na rok maleją, nie chcą obniżać ceny auta bo źle wygląda u inwestorów, więc dają darmowe ładowanie i leasing które ich kosztuje mimo wszystko dość mało (

mi się to składa na to, że specjalnie puścili temat Junipera aby podbić sprzedaż Y, aby ludzie myśleli że promocje przed nowym liftem są. Na nowy rok pójdzie obniżka ceny o kolejna 10k - róbcie screeny. Leasing też będzie kozak ...

A Juniper w Q3.2025r dostępny w Europie będzie.

eimi

Pionier e-mobilności
mi się to składa na to, że specjalnie puścili temat Junipera aby podbić sprzedaż Y, aby ludzie myśleli że promocje przed nowym liftem są. Na nowy rok pójdzie obniżka ceny o kolejna 10k - róbcie screeny. Leasing też będzie kozak ...
Ciekawa teoria. Może faktycznie to są zwykle promocje na koniec roku.

Ale nic tak nie podbiło sprzedaży Y jak deklaracja Trumpa o chęci zniesienia 7500usd dofinansowania od nowego roku. USA to jednak wieksza część rynku zbytu.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja to tylko tutaj zostawię :)

1734083933960.png

Rynek wierzy, Trump da zielone światło na wszystko praktycznie Muskowi, bo to przedsiębiorca.