umcus
Pionier e-mobilności
Mówię o długości całkowitej. Jakby nie patrzeć, nie jest to samochód do zestawiania z TM3.naczytałem się takich tekstów... a jak się okazało, że to ID7 wcale takie bydle nie jest. Mnie rozczarowała wielkość. Bagażnik mocno zabudowany, wąski. W srodku przyzwoicie... ale do wielkiego bydlęcia to jeszcze brak.
O, to, to! Mam mały garaż i pomiędzy TM3 a ID7 różnica jest diametralna.Zdecydowanie to jest straszliwa krowa, samochód raczej dla kogoś kto ma własny dom z dużym garażem i jeździ głównie
Na papierze to wygląda dobrze...Scenic ma zupełnie inna płytę podłogowe zoptymalizowana pod przód napęd. Przód jest krótszy niż w Tesli. Nie ma frunka z przodu. Tylny bagażnik jest potężny, ale krótki i głęboki. Auto faktycznie mniejsze, ale zaskakuje ilością miejsca w środku. I ma baterie 92kwh brutto 87 netto.
... ale papier to nie wszystko. Y wydaje się być bardziej uniwersalnym samochodem, a Renault nie kojarzy mi się z dopracowanym samochodem. Fakt, ma niezaprzeczalną zaletę, obsługa bardziej przypomina samochody tradycyjne.Fotele bardzo wygodne i człowiek się nie poci. Tylna kanapa wygodniejsza niż w Tesli, w szczególności środkowe siedzisko. Zawieszenie bardziej komfortowe, ale też z tych twardszych.
I nie mówię to jako fan Scenica. Sam wybrałem Y.