Na prawdę problemem jest stanąć raz na 3 godziny? Nie chcę myśleć co robicie by nie sikać przez ten czas.. i jeszcze problem z bagażami - nie do wiary - my potrafiliśmy w 3 drzwiowym peugocie 206 z wózkiem jeździć - ale wózek był sprytny i się całkowicie rozkładał i nie spacerówka.. a teraz problem.. może poćwiczycie tetrisa i wykorzystacie przestrzeń w aucie..Tylko w tej chwili nawet w pełni naładowana Tesla Y LR AWD (taka jest w ABRP) nie zrobi tej trasy przy 0-5 stopni C (zakładam 5% degradacji baterii, nagrzane wnętrze, niewielki wiatr, brak śniegu na jezdni itp). Wymagany jest postój 8 min (+ pewnie dojazd)
Naprawdę niewiele brakuje bo zarówno na początku jak i końcu trasy mam opcję ładowania. Robię tę trasę na tyle często, że nie chcę tracić tych 20 min i ryzykować pobudkę dziecka.
Tesla 3 przy całej jej pojemności na bagaże to ciągle sedan z wąskim otworem załadunkowym. Gdyby była liftbackiem to pewnie bym sie zastanowił.
View attachment 23539
No i najważniejsze dzieci rosną i pewne problemy mijają a wy widzę nigdzie dalej nie pojedziecie autem bo dziecko się obudzi lub nie spakujecie wszystkich zbędnych pierdołów z kategorii "przyda się"