Juniper - czy warto czekać?

cooler

Pionier e-mobilności

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Oooo, napisz który tak robi?

Pepek

Posiadacz elektryka
A jeśli nowy Y nie będzie się kwalifikował do dotacji no to trzeba na to patrzeć będzie tak:
Model Y AWD LR: 197 tysięcy (215 minus 27)
Model Y AWD LR Juniper: 235 tysięcy (zakładam, że będzie oczko drożej od 3 HL)

A to już różnica 38 tysięcy złotych pomiedzy wersjami.

Czy ulepszenie z Juniper będą tyle warte? Wątpię.
Masz "drobny" błąd w obliczeniach. 215k minus 27k to 188k. Ewentualny Juniper jeśli to 235k, to różnica wtedy to 47k PLN, a nie 38k PLN. Taka skromna różnica. ;)

sigg

Posiadacz elektryka
Masz "drobny" błąd w obliczeniach. 215k minus 27k to 188k. Ewentualny Juniper jeśli to 235k, to różnica wtedy to 47k PLN, a nie 38k PLN. Taka skromna różnica. ;)
Liczyłem wersję AWD - kwota finalna się zgadza, wcisnęła mi się 1 zamiast dwójki po prostu.

225 AWD obecna vs. 235 AWD Juniper

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
Ja jestem przed zakupem Y i na pewno nie będę czekał na lifting Y. Raz dopłaty, dwa nie wiadomo jakie będę choroby „wieku dziecięcego” polifta. Jak
W Y poprawią zawieszenie tak jak w Highlandzie to ja dziękuję za taki progres.
Ja miałem odmienne zdanie co do jakości Y i 3, wg mnie jakość materiałów jest lepsza w Y, co nie dziwi bo to jednak auto wyżej pozycjonowane. Wyciszenie i komfort Y są wystarczające, 3 i Y to są nudne auta, takie AGD to przemieszczania się. Co nie znaczy, że są to złe auta, Y uważam że jest dobrym woziłem na tle innych suv, patrząc na cenę i na to co oferuje wręcz bardzo dobrym. W sumie w Y ciężko się do czegoś przyczepić.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Też w zeszłym roku stałem przed dylematem 3HL LR czy Y LR? Niby 3HL zgrabniejszy + wentylowane fotele ale wybrałem Y LR gdyż bardziej obszerne wnętrze a dodatkowo był tańszy i dostępny od razu. Z perspektywy pół roku i 12 tyś. km przebiegu nie żałuję wyboru. Auto śmiga bezawaryjnie. Stojąc przed wyborem zakupu auta w nieskończoność można czekać na nowe wersje po liftingu i nowe modele a jak życie pokazuje nie zawsze nowe jest lepsze :)

Najnowsze dyskusje