Juniper - czy warto czekać?

kubatar

Pionier e-mobilności
Ogólnie na ten moment już się nie zamówi Y RWD 60kWh. Co może sugerować, że taką wersję może wycofają.
Wg mnie wrzucą ja na koniec produkcji bo jest najwiekszy popyt na nią. Ustabilizują produkcję i będą wprowadzać tańszy model. Pewnie też jest mniej marżowy na jednostkę.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Co to się porobiło... HL miał jakąś premierę i cokolwiek. A MY? Jakoś tak na dziko się pojawił.
Niby wszyscy wiedzieli.

cwireq

Posiadacz elektryka
Wg mnie wrzucą ja na koniec produkcji bo jest najwiekszy popyt na nią. Ustabilizują produkcję i będą wprowadzać tańszy model. Pewnie też jest mniej marżowy na jednostkę.
No pewnie masz rację, ale daj pomarzyć :)

eimi

Pionier e-mobilności
Taaa - tylko czy potrzebujesz wszystkich tych dodatków?!
Nie ;) Boosta do dziś nie wziąłem, choć się zastanawiałem, ale w moim przypadku nic nie zmieni, a koła wolę 19" dla komfortu. Za lakier bym dopłacił, ale nie srebrny. Ale znajdą się osoby co i tak i tak by wzięły te dodatki.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Nie ;) Boosta do dziś nie wziąłem, choć się zastanawiałem, ale w moim przypadku nic nie zmieni, a koła wolę 19" dla komfortu. Za lakier bym dopłacił, ale nie srebrny. Ale znajdą się osoby co i tak i tak by wzięły te dodatki.

O to właśnie chodzi - są osoby, które machną ręką i wezmą pakiet maxxxxxxxxx z największą marżą. Bo "dobry deal".

Potem sukcesywnie będą wprowadzane wersje z mniejszymi marżami.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Normalne, podejrzewam sporo błędów na początku produkcji. Twoją estymacja z 6 miesiącami może być za krótka. Jak uruchomią masową produkcję to zanim wyjdą błędy, naprawią je oraz wprowadzą poprawki do nowych egzemplarzy to zakładałbym około 9 miesięcy. Nie wiem tylko czy będą to drobne niedociągnięcia/niedogodności czy problemy jak ostatnio z komputerami. Czas pokaże.

Wbrew pozorom, Juniper ma sporo nowości wobez HL:
  • Kompletnie nowe reflektory z przodu i z tyłu. Mogą być problemy z uszczelkami, łączeniem i przecierającymi się wiązkami.
  • Spryskiwacz przedniej kamery - ocierający gdzieś wężyk, który się przeciera, płyn przecieka.
  • Sama kamera na zderzaku - jest dość mocno nastawiona na wodę/śnieg/sól/kamienie, co może powodować problemy z wiązkami oraz zbyt miękki materiał osłaniający soczewkę - może się rysować/matowić od kamienii
  • Automatyczny mechanizm opuszczania foteli z tyłu
  • ...

nabrU

Moderator