Juniper - czy warto czekać?

Marcel232

Fachowiec
szczerze? ja też, chcę komfortu ale też pewnego prowadzenia powyżej wyklinanej tutaj prędkości 140km/h
Bez aktywnego tłumienia raczej będzie ciężko znaleźć kompromis. YP żony jest szybki (nawet baaaardzo szybki) ale prowadzenie z prędkością grubo powyżej o której wspominasz nie należy do przyjemności. Sam układ kierowniczy w 'starym Y' z 2024 jest jakby zbyt bezpośredni. Każde najmniejsze dotknięcie kierownicy powoduje nerwowe ruchy samochodu. Latem byłem w Szczecinie odwiedzić znajomych (których namówiłem na 3HLP) i pojechaliśmy do Berlina sprawdzić V-max. Prowadzenie, 3HLP nawet przy 250 to niebo a ziemia. A na krętych lądówkach w ustawieniu sport kleił się do zakrętów jak gokart. Y to inna grupa docelowa. Ma być wygodnie.

eimi

Pionier e-mobilności
Stawiam orzechy przeciw dolarom że tam będą FSD od Koni albo podobne

inter

Pionier e-mobilności
W tm3hl są FSD, ale nie od Koni. Pewnie w Y, będą podobne.

viallos

Pionier e-mobilności
Bez aktywnego tłumienia raczej będzie ciężko znaleźć kompromis. YP żony jest szybki (nawet baaaardzo szybki) ale prowadzenie z prędkością grubo powyżej o której wspominasz nie należy do przyjemności. Sam układ kierowniczy w 'starym Y' z 2024 jest jakby zbyt bezpośredni. Każde najmniejsze dotknięcie kierownicy powoduje nerwowe ruchy samochodu. Latem byłem w Szczecinie odwiedzić znajomych (których namówiłem na 3HLP) i pojechaliśmy do Berlina sprawdzić V-max. Prowadzenie, 3HLP nawet przy 250 to niebo a ziemia. A na krętych lądówkach w ustawieniu sport kleił się do zakrętów jak gokart. Y to inna grupa docelowa. Ma być wygodnie.
Nie raz o tym pisałem ze 3LR prowadzi sie jak gokart, a w porównaniu do YLR dużo pewniej, ale komfort niższy. Coś za coś.
Ja tam jednak wole prowadzenie 3 LR aniżeli komfort YLR. Żona przeciwnie. Podejrzewam że w nowych wersjach różnica będzie analogiczna.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Kusisz coraz bardziej z tym Koni. 🤔

daniel

Señor Meme Officer

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Będę jechał pierwszy raz naładowany na 100% z Redy do Łodzi. Mam zamiar dojechać choćby na 1%. Koła 20” induction bez kołpaków. Zacznę od 110/h na FSD :). Zdam relację.
Tak jak mówiłem tak zrobiłem. 110km/h od Rumii Castorama do Lodzi ul. Ogrodowa. Od 100% do 4%. Bez ładowania po drodze. Wracać mam zamiar 120km/h. zobaczymy co będzie.

Attachments

• IMG_4531.jpeg
    IMG_4531.jpeg
    562,7 KB · Liczba wyświetleń: 41

cwireq

Posiadacz elektryka
Tak jak mówiłem tak zrobiłem. 110km/h od Rumii Castorama do Lodzi ul. Ogrodowa. Od 100% do 4%. Bez ładowania po drodze. Wracać mam zamiar 120km/h. zobaczymy co będzie.

4% - > jeszcze 20km by dało
0% -> jeszcze 10km by dało

W praktyce 350km Long Range zrobić musi dla V=110kmh

Najnowsze dyskusje