Juniper - czy warto czekać?

dixiluk

Fachowiec
Szanse na wieksza baterie są tylko z 1 powodu, dostawcy ogniw udoskonalili ogniwa, i jeżeli Tesla zastosuje identyczne ogniwa, tych samych producentów, ale nowsze to pojemność bateri wzrośnie wlasnie do 95kWh. Na nowy typ lub rozmiar ogniw nie ma co liczyć.
A co do premiery, raczej nastąpi w najbliższym czasie bo Tesla będzie chciała ponownie ujednolicić niektóre elementy z Modelem 3 a obecnie po refreshu 3 wieksza ilość elementów się różni.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Nie będzie rewolucji, tylko ewolucja. Dlatego Tesla broni się przed nazwami typu Highland, Juniper itd. I tłumaczą co chwilę, że np. TMY sprzed pół roku jest inna, niż obecnie produkowana - co ma swoje potwierdzenie np. we wprowadzeniu HW4.

Ja wiem, że tendencja u klasycznych producentów jest taka, że trzeba wstrzymać produkcję, przebudować pół linii produkcyjnej, aby zrobić lifta, ale Tesla ciągle mówi, że działa inaczej. Tylko mało kto słucha.

Bartosz

Pionier e-mobilności
W tej chwili leci TopGear z prezentacją Xsa z 2017 . Dla 90% ludzi nie widać różnicy z tym co teraz jest w ofercie .
Moja żona nie odróżnia na ulicy jadącej 3 od Y i S, a czasami myli z X, a w garażu stoją dwie Tesle. Ona ma w dupie jakieś infotajmenty i aktualizacje, ona chce samochodem do roboty dojechać i takie podejście ma większość ludzi. Tylko my tutaj mamy jebla na punkcie tych samochodów 🙂

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Czyli nie warto czekać na Juniper. Zostaje miejskie wozidlo BEV i ICE 😞

nabrU

Moderator

Najnowsze dyskusje