Juniper - czy warto czekać?

cwireq

Posiadacz elektryka
Tak teraz patrzę i wcale nie jest tak różowo. Już myślałem że rabat łączy się z promocyjnym finansowaniem ale sprawdzam i na przecenione modele RRSO jest 8,33%
To chyba bug jest raczej.

eimi

Pionier e-mobilności
Mi pokazuje 0.99% na przecenione również

Kamash

Zadomawiam się
Tak teraz patrzę i wcale nie jest tak różowo. Już myślałem że rabat łączy się z promocyjnym finansowaniem ale sprawdzam i na przecenione modele RRSO jest 8,33%
Faktycznie RRSO jest 8,33% na wszystkie auta z Inventory. Nie doczytałem tego. To zmienia zdecydowanie postać rzeczy. W takim wariancie korzystnym może być zakup w tej cenie za gotówke?

cwireq

Posiadacz elektryka
Mi pokazuje 0.99% na przecenione również
Po przeliczeniu raty wychodzi rsso 8.99%. Rzekomo podobna promocja w Niemczech i jest napisane jasno że promocje się wykluczają, albo rabat albo promocyjne oprocentowanie.

W kwestii Juniper, rzekomo w Chinach pojawi się na początku przyszłego, ale w Europie i USA dopiero pod koniec 2025 i to wariant SR lub LR. Pozostałe warianty dopiero 2026. Jezeli ktoś czeka na Junipera to niech się uzbroić raczej w cierpliwość.

Źródło: https://www.notateslaapp.com/news/2...pecs-price-for-teslas-upcoming-next-gen-model

Marcel232

Fachowiec
Po przeliczeniu raty wychodzi rsso 8.99%. Rzekomo podobna promocja w Niemczech i jest napisane jasno że promocje się wykluczają, albo rabat albo promocyjne oprocentowanie.

W kwestii Juniper, rzekomo w Chinach pojawi się na początku przyszłego, ale w Europie i USA dopiero pod koniec 2025 i to wariant SR lub LR. Pozostałe warianty dopiero 2026. Jezeli ktoś czeka na Junipera to niech się uzbroić raczej w cierpliwość.

Źródło: https://www.notateslaapp.com/news/2...pecs-price-for-teslas-upcoming-next-gen-model
Ja kupiłem TMYP w marcu. 16k już nalatane. Też czekam na Junipera 😀

eimi

Pionier e-mobilności
A widzicie bo się pojawiła formułka ". Oferta nie dotyczy Model Y Long Range z napędem na wszystkie koła. Finansowanie jest dostępne tylko do wyczerpania zapasów."

Czyli wychodzi na to że finansowania 0.99% na AWD już nie ma w ogóle na inventory

Przy zamówieniu zwykłym jest, ale cena wyjściowa po staremu. Czyli część kosztów finansowania wrzucili w cenę żeby z opcją kolor/wnętrze mieściło się w nowy limit 225k

Leasing z inventory w lepszej cenie wychodzi podobnie jak leasing promocyjny z zamówienia w starej cenie.

Ten ich ruch pokazuje że cena już jest jednak dociśnięta do granic

Last edited:

Kamash

Zadomawiam się
A gdyby jednak nabyć rzeczonego Y LG AWD z Inventory w obniżonej cenie bez leasingu (gotówka) to jak wygląda kwestia dotacji? Dobrze domniemam, że wówczas nie przysługuje juz przyszłoroczne 30 000 pln tylko tego roczne 18 750 pln?

eimi

Pionier e-mobilności
A gdyby jednak nabyć rzeczonego Y LG AWD z Inventory w obniżonej cenie bez leasingu (gotówka) to jak wygląda kwestia dotacji? Dobrze domniemam, że wówczas nie przysługuje juz przyszłoroczne 30 000 pln tylko tego roczne 18 750 pln?
Moim zdaniem to zależy w którym programie złożysz wniosek. Nowy program nadal nie jest ogłoszony.

SokolEV

Posiadacz elektryka
Faktycznie RRSO jest 8,33% na wszystkie auta z Inventory. Nie doczytałem tego. To zmienia zdecydowanie postać rzeczy. W takim wariancie korzystnym może być zakup w tej cenie za gotówke?
To wyjdzie mniej więcej na to samo finansowo (leasing 0,99% bez rabatu vs gotówka z rabatem). Jeśli komuś zależy na wyższej konfiguracji, to plus dla gotówki. Jeśli ktoś nie ma gotówki, to... nie ma wyjścia, ale też plus dla leasingu :p.

Przez kilka godzin przechodziłem 5 etapów żałoby jak przeczytałem o tych rabatach (zamówiłem wczoraj bez rabatów) ale wychodzi na to, że jednak dużej różnicy tutaj nie ma póki co.