Jozin von Bazin
Posiadacz elektryka
Dajcie spokój z tymi zasięgami. Robiłem symulację trasy 1400km, wg ABRP różnica między 3 SR , a LR to ….. około 30 min.
a jaka jest różnica w km w zakresie baterii 20-80%? Ile min mniej by było gdyby auto zyskało w tym zakresie 70-100km?Dajcie spokój z tymi zasięgami. Robiłem symulację trasy 1400km, wg ABRP różnica między 3 SR , a LR to ….. około 30 min.
Dlatego to jest symulacja 😛Dajcie spokój z tymi zasięgami. Robiłem symulację trasy 1400km, wg ABRP różnica między 3 SR , a LR to ….. około 30 min.
Wiele firm nadal wstrzymuje masową zmianę na EV ze względu na nadal zbyt małe zasięgi, są obawy i wyliczenia że to może obniżyć efektywność w firmie, a na to mało kto chce sobie pozwolić.
Zgadza się warunki mają ogromny wpływ. Ale w takich przypadkach TM3 wygrywa. Aerodynamika robi swoje i więcej niż 22kwh raczej nie zobaczysz chyba że jedziesz bardzo nie przepisowo lub suniesz non stop 190 km/h 🤷🏼♂️🙄Te +3% różnicy to jakiś żart xD dziś Warszawa Kraków, pod wiatr, sypie śnieg. Do Krakowa miałem dojechać na 22% a musiałem się po drodze doładować +30% żeby w Krakowie być na 2%. Zuzycie przez pierwsze 40km jak trochę sypał śnieg i pod wiatr miałem 33kW/100km przy 120kmh potem spadło do 28. Jechałem 4.5h (do Rabki = 380km)+ ładowania. TMY LR. Musiałbym mieć baterie 97kWh żeby w takich warunkach dojechać z Warszawy do Krakowa bez ładowania.
dokładnie, zasięg powinien być jak OZE, dobierany do tych gorszych scenariuszy.Te +3% różnicy to jakiś żart xD dziś Warszawa Kraków, pod wiatr, sypie śnieg. Do Krakowa miałem dojechać na 22% a musiałem się po drodze doładować +30% żeby w Krakowie być na 2%. Zuzycie przez pierwsze 40km jak trochę sypał śnieg i pod wiatr miałem 33kW/100km przy 120kmh potem spadło do 28. Jechałem 4.5h (do Rabki = 380km)+ ładowania. TMY LR. Musiałbym mieć baterie 97kWh żeby w takich warunkach dojechać z Warszawy do Krakowa bez ładowania.
Dzięki za realne dane. Ja teraz w górach byłem piątką bmw, i się zastanawiałem czy opisać wrażenia z jazdy po dwóch latach z BEV, i tak właśnie się zastanawiałem, czy gdybym miał jechać ygrekiem, to bym do Krakowa z boxem na dachu dojechał 🤣Te +3% różnicy to jakiś żart xD dziś Warszawa Kraków, pod wiatr, sypie śnieg. Do Krakowa miałem dojechać na 22% a musiałem się po drodze doładować +30% żeby w Krakowie być na 2%. Zuzycie przez pierwsze 40km jak trochę sypał śnieg i pod wiatr miałem 33kW/100km przy 120kmh potem spadło do 28. Jechałem 4.5h (do Rabki = 380km)+ ładowania. TMY LR. Musiałbym mieć baterie 97kWh żeby w takich warunkach dojechać z Warszawy do Krakowa bez ładowania.
No gdzie… jechalem w takich warunkach z Warszawy do Ciechocinka i mialem zuzycie 28kWhZgadza się warunki mają ogromny wpływ. Ale w takich przypadkach TM3 wygrywa. Aerodynamika robi swoje i więcej niż 22kwh raczej nie zobaczysz chyba że jedziesz bardzo nie przepisowo lub suniesz non stop 190 km/h 🤷🏼♂️🙄