Juniper jazda w deszczu - zarzucanie tyłu?

autorus

Posiadacz elektryka
Wczoraj miałem niemiła sytuację, na wiadukcie w ciasnym skręcie w deszczu mnie zarzucilo. Predkosc ok 50kmh. Konkretnie zarzuciło tył.
Na prostym odcinku ekspresówki betoniwej przy zjezdzie jadąc na plytach betonowych łaczonych znowu coś podobnego.

Drugi y za mną mial te same odczucia.

Kurcze, co jest , przebieg 1500km. Trym dydamiki chill. Trochę w życiu juz przejechalem, pewnie dobijam do 1mln km ale takich akcji nie pamiętam.

Janek_

Nowy na Forum
Wczoraj miałem niemiła sytuację, na wiadukcie w ciasnym skręcie w deszczu mnie zarzucilo. Predkosc ok 50kmh. Konkretnie zarzuciło tył.
Na prostym odcinku ekspresówki betoniwej przy zjezdzie jadąc na plytach betonowych łaczonych znowu coś podobnego.

Drugi y za mną mial te same odczucia.

Kurcze, co jest , przebieg 1500km. Trym dydamiki chill. Trochę w życiu juz przejechalem, pewnie dobijam do 1mln km ale takich akcji nie pamiętam.
A jaką masz wersję RWD czy AWD
TMY RWD czy AWD? Opony Hankook Ventus S1 evo3 EV?
No właśnie, to jest zasadnicza sprawa - napęd i opony. Niestety autor nic na ten temat nie napisał.

umcus

Pionier e-mobilności
Ja testowałem ostatnio swojego AWD na 20" Pilot Sport EV i trzyma jak przyklejony w deszczu przy dynamicznej jeździe. Obstawiam, że u OPa problem tkwi w oponach - to samo co przy TM3.