Dokładnie, fizyki nie oszukasz...Dostosować warunki i prędkość to sobie można do każdej opony nawet najtańszego chińczyka.
A nie chodzi o to żeby kiedy nas sytuacja na drodze zaskoczy, to opona nie zawiodła tylko dała z siebie max?
Dokładnie, fizyki nie oszukasz...Dostosować warunki i prędkość to sobie można do każdej opony nawet najtańszego chińczyka.
A nie chodzi o to żeby kiedy nas sytuacja na drodze zaskoczy, to opona nie zawiodła tylko dała z siebie max?
To nie ta opona. Ja mówię o Sport Pilot. SUV i EV to zupelnie inne opony.
U mnie to nie jest ani ciasny zakręt, ani za duża prędkość. Po prostu ta opona na mokro nie trzyma.no właśnie... ja też na to zwróciłem uwagę. autor napisał "50km/h ciasny zakręt w deszczu". Moja pierwsze myśl to nie było "o kurcze czemu zarzuciło" tylko "Kurcze.. a może jednak przede wszystkim dostosować prędkość do warunków drogowych". Trochę to mi przypomina sytuację gdzie ludzie lata temu mówi o "hopce zientarskiego na ursynowie" zamiast się skupić jak on tam "zap..ał"
Zwykla jazda serpentynką w małym deszczu.To jedna z lepszych, może i najlepsza opona. Przy napędzie AWD i takich oponach (ciśnienie prawidłowe?), nic nie powinno się dziać - chyba, że wszystkie koła trafiły nagle na dużą kałużę.
a mógłbyś pinezke w google maps wrzucić. tak żeby zakończyć temat czy byłą to prędkość dostosowana do tego "ciasnego skrętu" czy nie?Zwykla jazda serpentynką w małym deszczu.
Michelin Pilot Sport EV - taka jest zalozona w Tesli z tematu i taka jest w przytoczonych testachTo nie ta opona. Ja mówię o Sport Pilot. SUV i EV to zupelnie inne opony.
a mógłbyś pinezke w google maps wrzucić. tak żeby zakończyć temat czy byłą to prędkość dostosowana do tego "ciasnego skrętu" czy nie?
coś nie działa ta pinezka![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.maps.app.goo.gl
Wiem. Na górze wykresu jest też SUVMichelin Pilot Sport EV - taka jest zalozona w Tesli z tematu i taka jest w przytoczonych testach
popatrz od dolu wykresow![]()