Miałem dzisiaj niezwykłą (a w przypadku nowego Y nie planowaną wcześniej) okazję porównać w jazdach testowych obydwa samochody. Obecnie poruszam się TMYLR23 i po dwóch latach kończy mi się leasing więc rozglądam się za nowym pojazdem.
Ciekawa historia jest taka że na dzisiaj (21.02) umówiłem się w salonie BYD Katowice na jazdę Sealion 7 i tą hybrydą DM-i. Ponieważ miałem chwilę czasu (przyjechałem wcześniej do Katowic z Krakowa) podjechałem do salonu Tesla żeby zobaczyć Junipera. Wchodzę a tam niemiła niespodzianka - nie ma
Pytam chłopaka z obsługi a on "jest tylko już jeździ na jazdy, co mają w salonie trzymać", ja na to że szkoda i pytam trochę rozczarowany że nie zobaczę "na a kiedy można się przejechać - a kolega z salonu do mnie "można już - właśnie podjechał"
. Miałem tylko 30 min więc tak na szybko przejechałem kilkanaście kilometrów, po lepszej i po gorszej drodze (mają taką blisko salonu), jak dla mnie dosyć nie oczywiste doświadczenia.
Potem pojechałem do BYD pojeździłem Sealionem 7. w weekend jak będę miał więcej czasu to szerzej opiszę wrażenia z jazd - jak macie wcześniej pytania to śmiało piszcie.
Ciekawa historia jest taka że na dzisiaj (21.02) umówiłem się w salonie BYD Katowice na jazdę Sealion 7 i tą hybrydą DM-i. Ponieważ miałem chwilę czasu (przyjechałem wcześniej do Katowic z Krakowa) podjechałem do salonu Tesla żeby zobaczyć Junipera. Wchodzę a tam niemiła niespodzianka - nie ma
Potem pojechałem do BYD pojeździłem Sealionem 7. w weekend jak będę miał więcej czasu to szerzej opiszę wrażenia z jazd - jak macie wcześniej pytania to śmiało piszcie.