danielm

Pionier e-mobilności
Latami jeździłem z czujnikami tylko z tyłu, więc trochę nie rozumiem...
Czy parkowanie bez czujników, ale z tylną kamerą i lusterkami jest uciążliwe lub ryzykowne?
w większości przypadków kamery w zupełności wystarczą, zwłaszcza gdy parkuje się tyłem. jednak większość ludzi parkuje przodem i maska im zasłania przeszkody.

Piter

Posiadacz elektryka
Latami jeździłem z czujnikami tylko z tyłu, więc trochę nie rozumiem...
Czy parkowanie bez czujników, ale z tylną kamerą i lusterkami jest uciążliwe lub ryzykowne?
Tu nie o to chodzi. Mam 2 auta i w 1 jest pomiar odległości który pokazuje się w miarę zbliżania do przeszkody a w drugim nie (tym nowszym wykastrowanym o czujniki). Muszę się za każdym razem zastanawiać czy mam te czujniki czy nie. Niby nic ale jednak w codziennym użytkowaniu mega irytujące. Poza tym wkurw mnie bierze że auto o rok nowsze za ćwierć bańki jest gorsze i pozbawione podstawowego elementu wyposażenia bo ktoś coś musi oprogramować.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja myślę, choć na ogół bronię Tesli wierząc w jej dobre intencje, że tu chyba poszli w kierunku oszczędności i uproszczeń, jak z wolantem. Do tego może byly i braki?
Coś komuś ktoś wmówił, że da się to zrobić , ale mnogość zmysłów i ich korelacja zawsze da wiecej niż jeden. . Nie da sie zastąpić jednym rodzajem danych, nawet wielkiej ilości z szybką obróbką, ich różnorodności.
Np pożar nie tylko widać, czasem czuć zapach i temperaturę, powiew. Sam widok płomieni nie wystarczy

Phitherek_

Posiadacz elektryka
W tej instrukcji to akurat praktycznie do każdego systemu jest adnotacja "nie polegaj na tym, że zadziała, kierowca ma obowiązek myślenia/obserwacji/ostrożności"

pmlody

Pionier e-mobilności
W tej instrukcji to akurat praktycznie do każdego systemu jest adnotacja "nie polegaj na tym, że zadziała, kierowca ma obowiązek myślenia/obserwacji/ostrożności"
Jak to firma z USA, lepiej napisać na kubku z gorąca kawą, że kawa w kubku może być gorąca, kubek może być gorący i możesz się poparzyć, jak nie będziesz uważać.

Pabloss

Posiadacz elektryka
No dobra, ale powiedzcie bo śledzicie na pewno sprawniej ode mnie czy system na który czekamy (ale już jest testowany w USA) jest, czy ma szansę być lepszym od czujników dźwiękowych ? Pytam bo cieszyłem się z tego, że będę miał auto w najnowszej konfiguracji i z nowym systemem (założyłem e będzie lepszy), ale może to złe podejście ?