Karta-kluczyk nie zamyka/otwiera auta ze słupka - 2021.4.12

danielm

Pionier e-mobilności
Domyslam sie ze chodzi o to aby nie podejrzeć (np.: prawy/góra, środek, środek... itp). Teje funkcji oczywiscie nie ma, ale propozycja się pojawiła.

BTW: poziom naładowania baterii - czcionka 10, PIN - czcionka 72 :)
poziom naładowania baterii zmienił się z zielonego na szary więc ktoś celowo utrudnia odczytanie rzeczy ważnych żebyś się nie stresował ile Ci prundu zostało

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Jako update, nabyłem kluczyk, ładnie się prezentuje w pudełku, poza pudełkiem, "paluchuje" się bo to piano black ale robi co ma robić czyli otwiera i zamyka.
Tak na szybko tylko oby ktoś nie miał większych oczekiwań, kluczyk nie idzie wraz z "gumką wisiorką", to należy zakupić osobno.

Za to pudełeczko idzie jako geek item na wystawkę :p

krzyss

Pionier e-mobilności
Jako update, nabyłem kluczyk, ładnie się prezentuje w pudełku, poza pudełkiem, "paluchuje" się bo to piano black ale robi co ma robić czyli otwiera i zamyka.
Tak na szybko tylko oby ktoś nie miał większych oczekiwań, kluczyk nie idzie wraz z "gumką wisiorką", to należy zakupić osobno.

Za to pudełeczko idzie jako geek item na wystawkę :p
za 700... to ja jednak ide za poradą Bronka i udostepnie kobiecie tak jak pisal, wiec kluczyka nie kupuje, a powiedz co Ci zrobili w serwisie i ile to trwało ?

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Nie umawiałem się specjalnie na wizytę. Miałem chwile czasu i naładowane auto wiec spontanicznie wsiadłem i podjechałem. Powiem szczerze że nie przysiadłem jeszcze do tego problemu z kartami oraz słupkiem. W weekend dam update, musze zaorać karty i jeszcze raz je wczytać do auta.
Pan w serwisie jedynie wspomniał że karty mają tendencje do "zużywania" się (może rozmagnesowanie).

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
A na marginesie, wpadłem do Wawy z 7% baterii, pierwsze co to SC w hotelu Regent. Powiem szczerze, że ogarnąłem biletomat, toaletę, wyszedłem rozglądnąć się za prowiantem, zaliczyłem obiad w kafejce obok i po 35min miałem 86% baterii. Jakby tych SC było "letko" więcej po tej Polsce byłoby na prawdę miło, i nawet troche bardziej poszaleć na autostradzie dałoby rade.
Jak by sie rozmagnesowała to by nie działała chyba w środku ? a w serwisie co powiedzieli na problem z kartami ?
No właśnie tyle że mają tendencje do zużywania się :) Przez to że nie miałem wizyty umówionej, nie było nikogo wolnego żeby się przeglądnąć tematowi.
Problem sam w sobie podlega pod gwarancje i tak czy siak, wiec czy zgłoszę to teraz czy później nie robi różnicy.
Czekam troche na wiosnę, chce ocenić jak mój egzemplarz będzie się zachowywał w deszczu i potem w wilgotnych warunkach (parowanie świateł, jakaś woda stojąca), a tak na prawde wciąż obserwuję i nie moge się przyczepić do niczego konkretnego (poza tymi słupkami które wyskoczyły po aktualizacji)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja u siebie odkrylem ze lewe swiatlo przednie mocno wystaje w stosunku do prawego, no i czekam na wymiane boczka kierowcy co zglosilem przy odbiorze. Delikatnie bym chcial zeby poprawili tylna klape (juz raz bylem na poprawce), mialem zgłaszać tylne drzwi że się ciezko zamykaja, ale napsikalem dobrego penetratora w zawiasy i nagle wszystko zaczelo sie zamykac jak trzeba.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Zdaj relacje jak się spisze mobilny serwis. Może da się wyciągnąć prywatny numer kontaktowy :p
A poniżej coś co ostatnio mnie się mocno skojarzyło z przygotowaniami egzemplarzy do odbioru na Radzymińskiej