Czyli co, płacisz, ale odliczyć nie możesz (bez gimnastyki)?W GW masz naliczony polski VAT, w Kia Charge lokalny.
A brutto w koszty chociaż można?
Czyli co, płacisz, ale odliczyć nie możesz (bez gimnastyki)?W GW masz naliczony polski VAT, w Kia Charge lokalny.
Tak, faktury z Kia Charge wrzucam w koszty w kwocie brutto.Czyli co, płacisz, ale odliczyć nie możesz (bez gimnastyki)?
A brutto w koszty chociaż można?
Polski VAT, możesz rozliczyć w Polsce.Właśnie o to chodzi, że o małe kwoty występowanie o zwrot kilku euro vatu z każdego kraju po drodze nie ma sensu. Stąd moje pytanie, czy jeżeli operatorem jest GW i wystawia fv z polskim vatem, to czy można go normalnie w Polsce odliczyć?
Co do zaprzyjaźnionego kierowcy Tira,
Paliwo tankowane w EU do ciężarówki vat odzyskujesz bez problemu, tylko jeżeli jest to po 100l w każdym kraju, to nikt tego nie robi, bo więcej kosztuje robota, niż kwota odzyskanego vatu.
Rozumiem, że fakturę z KiaCharge z polskim vatem, można rozliczyć normalnie w netto?Tak, faktury z Kia Charge wrzucam w koszty w kwocie brutto.
Dzięki za sprawdzenie! Cena rewelacjaOczywiście.
Advanced - z grubsza ceny takie jak w Polsce.
Czyli obecnie 1,90.
Nie ma konkurencji cenowej (poza Ionity w Kia Charge).
No właśnie ceny widzę raczej dla planu darmowego, z tego co się domyślam to trzeba najpierw zapłacić, potem dopiero można sprawdzić ceny. Trochę słabe, dobrze przynajmniej że nie trzeba planu mieć przez cały rok.Kliknij w mapę, w stację i w złącze - wyświetlą się ceny.
Trzeba założyć konto, ale nie trzeba wybierać taryfy (ani nic płacić) żeby pokazały się ceny.No właśnie ceny widzę raczej dla planu darmowego, z tego co się domyślam to trzeba najpierw zapłacić, potem dopiero można sprawdzić ceny. Trochę słabe, dobrze przynajmniej że nie trzeba planu mieć przez cały rok.
Bez względu na wybór taryfy AC czy DC około 0.5 € kWh za Polską granicą.Ktoś wie jak wyglądają ceny w roamingu w płatnych taryfach - Plus i Advanced? Czy jest w ogóle taniej w porównaniu do Easy?
Będę jeździł trochę za granicą (DE, DK, S, CZ, A) i staram się wybrać sensowny abonament. W Polsce prawie nie korzystam z publicznych ładowarek i bardzo trudno jest mi porównać oferty bo poza Ionity z pomocą Kia Charge nie mogę znaleźć żadnych konkretów...
Roaming GreenWay mi odpada, bo właśnie przeczytałem że gdy jest znacznie więcej ładowania za granicą niż w Polsce, doliczają 50% opłaty...
Plan wybierasz (zmieniasz strzałkami) już na tym etapie, w którym widzisz cenę.Dzięki za sprawdzenie! Cena rewelacja
No właśnie ceny widzę raczej dla planu darmowego,