KIA Charge

Arrczi

Fachowiec
Dzięki, już rozumiem o co chodzi... Będąc zalogowanym na Easy tych strzałek nie ma, musiałem przełączyć się na tryb incognito albo się wylogować żeby ta strzałka do zmiany planów była widoczna...
Mogliby ten interfejs naprawić. Zauważyłem że ładowarka nieopodal mnie kosztuje więcej w Advanced (1,20 zł/kWh) niż w Plus (1,01 zł/kWh), co jest bez sensu :)

A za granicą niestety żadnych różnic nie widać - kliknąłem w kilkanaście szybkich ładowarek (pomijając Ionity) w Niemczech, Czechach, Austrii - i wszędzie cena jest taka sama we wszystkich planach. Czyli mamy sprzeczne informacje i bądź tu mądry... Może to błąd na mapie

Dzięki, już rozumiem o co chodzi... Będąc zalogowanym na Easy tych strzałek nie ma, musiałem przełączyć się na tryb incognito albo się wylogować żeby ta strzałka do zmiany planów była widoczna...
Mogliby ten interfejs naprawić. Zauważyłem że ładowarka nieopodal mnie kosztuje więcej w Advanced (1,20 zł/kWh) niż w Plus (1,01 zł/kWh), co jest bez sensu :)

A za granicą niestety żadnych różnic nie widać - kliknąłem w kilkanaście szybkich ładowarek (pomijając Ionity) w Niemczech, Czechach, Austrii - i wszędzie cena jest taka sama we wszystkich planach. Czyli mamy sprzeczne informacje i bądź tu mądry... Może to błąd na mapie
Tak jak napisałem wyżej ja nie widzę zmian za granicą:

Attachments

• Screenshot_20230413_143738_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20230413_143738_Adobe Acrobat.jpg
    536 KB · Liczba wyświetleń: 18
  • Screenshot_20230413_143757_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20230413_143757_Adobe Acrobat.jpg
    590,9 KB · Liczba wyświetleń: 21

Cav

Pionier e-mobilności
Dziwne.
Co to za stacja?
No ja na najbliższej ma tak:

Plus
0,42 zł za sesję ładowania

+ 1,65 zł / kWh

Advanced:
1,20 zł / kWh

W Advanced po prostu ceny są stałe dla wszystkich.
A w Plus zależą od faktycznych kosztów na danej stacji, plus opłata za sesję.

A za granicą niestety żadnych różnic nie widać - kliknąłem w kilkanaście szybkich ładowarek (pomijając Ionity) w Niemczech, Czechach, Austrii - i wszędzie cena jest taka sama we wszystkich planach.
Pewnie jakiś błąd mają w mapach..
Bo pokazuje z opłatą za sesję, czego w Advanced nie ma.

acc

Zadomawiam się
Hej,

we wrześniu odbierając Niro EV dostałem kartę Kia Charge. Nie aktywowałem jej jeszcze - czekałem do tegorocznych wakacji. Wtedy na stronie KIA była informacja, że wraz z autem dostanę pakiet Plus na 12m-cy wraz z Ionity Power. Jak kojarzę była chyba wzmianka że dotyczy aut kupionych przed końcem 2022, którzy zarejestrują się w Kia Charge przed końcem 2023.

Wchodzę dziś rozejrzeć się na stronie Kia Charge, a tam co? Nie ma już Ionity Power... jest tylko jakiś tańszy pakiet Ionity (za 37zł/m-c) który daje jedynie zniżkę 70gr/kWh...

Oczywiście będę podpytywał na infolinii Kia Charge, ale pytanie do właścicieli Niro EV którzy aktywowali kartę wcześniej. Czy nadal macie aktywny pakiet Ionity Power z ceną 1,39zł/kWh?

A może ktoś próbował aktywować niedawno kilkumiesięczną kartę i jednak pakiet Ionity Power pojawia się później w opcjach? Na dziś nie chcę jeszcze próbować - kartę chcę aktywować na przełomie lipca/sierpnia, na razie nie jest mi potrzebna.

I ostatnie pytanie - aktywacja pakietu za darmo na rok zamiast 17zł/m-c następuje po wpisaniu numeru fizycznej karty którą dostałem? Bo żadnego innego vouchera nie kojarzę.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja jeszcze nie aktywowałem ale czy pakiet Ionity nie był wliczony w cenę najwyższego abo Kia charge? Z tego co pamiętam to w średnim abo (dawanym na rok przez KIA Ionity było za dopłatą).

Edyta mówi:
Dobrze pamiętałem, cytując za wpisem z pierwszej strony Ionity było dla EV6 a nie NIro:

Klienci nowych aut Kia EV6:
Promocja dotyczy klientów nowych aut Kia EV6 zakupionych przed 31/12/2022 i zarejestrowanych w Kia Charge przed 31/12/2023. Otrzymają oni automatycznie podczas wyboru taryfy Kia Charge pakiet IONITY Power oraz dostęp do planu taryfowego Kia Charge Plus na okres 12 miesięcy, które będą zwolnione z opłat. Pakiet IONITY Power kończy się po upływie 12 miesięcy i nie jest automatycznie odnawiany. (...)
Klienci nowych aut Kia Niro EV:
Promocja dotyczy klientów nowych aut Kia Niro EV (2022) zakupionych przed 31.12.2022 i zarejestrowanych w Kia Charge przed 31.12.2023. Otrzymają oni automatycznie podczas wyboru taryfy Kia Charge bezpłatnie pakiet planu taryfowego Kia Charge Plus na okres 12 miesięcy. (...)

Jarcus II

Nowy na Forum
Ja odebrałem auto 14 marca wraz z karta kia charge. Uaktywniłem ją pod koniec maja chyba 16.V. w opisie miałem że moge bezpłatnie mieć pakiet plus. Ale on nie daje dobrych zniżek. Cóż wybrałem pakiet platny Advence z zamiarem zamknięcia go na koniec sierpnia.
Bardzo się zdziwiłem kiedy otrzymałem pierwszą FV albowiem aktywny pakiet Advence jest bezpłatny i Ionity Power też jest bezpłatny.
Prawdopodobnie karta posiadała w systemie wszystkie te zniżki, a gdybym wybrał pakiet Plus jak radził mi system to nawet bym się nie dowiedział o tym. Być może to celowe działanie choć nie chcę nikogo oskarżać.

acc

Zadomawiam się
Ale Ty masz ev6. W Niro jestem prawie pewien że wtedy widziałem że Ionity Power jest też dla Niro EV.

EDIT:
CHyba jednak musiało mi się coś źle zapamietać, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć w googlach... W starych cennikach (nawet tych z kwietnia 2022) jest tylko informacja o pakiecie Kia Charge Plus przez rok za darmo, nie ma nic o Ionity Power. Może pokićkało mi się dlatego, że EV6 też wtedy oglądałem...

Last edited:

Zychu02

Zadomawiam się
Kiedys koledze podsyłałem, i znalazłem screena. Wygląda za to była promka przy EV6 only

1686296544049.png

Jarcus II

Nowy na Forum
wróciłem z Zakopca (do Koszalina) w Kaszewach 227kW od 9 do 52% potem do 81% 187kW i do 91% nie zerknąłem niestety.
kiedy odłączyłem ładowarkę dzieciaki jeszcze kanapki żarły. no i ten pakiet darmowy na rok od KIA - tylko 1,35zł Ionity
GW od 1 VI ceny podniósł, a Ionity pozostaje bez zmian - zobaczymy na jak długo. choć tych ładowarek jest tylko kilka w Polsce

Attachments

• 20230610_143505.jpg
    20230610_143505.jpg
    1,7 MB · Liczba wyświetleń: 16