KIA Charge

Arrczi

Fachowiec
Ale diesla musiałbyś specjalnie kupić (albo utrzymywać), a bev już masz.
Więc chyba dobrze, że da się nim okazyjnie w długą trasę pojechać, bez przepłacania dodatkowego (czyli w podobnej cenie za km)?

HINT: zaplanuj nocleg tam gdzie są darmowe słupki, to sobie naładujesz na część trasy za friko, albo taniej w hotelu.
Dobrze tylko z tymi cenami za energię to odpłynęli. Już powinni zacząć obniżać jak gaz i ropę :)

Cav

Pionier e-mobilności
W Kia Charge masz 1,90, a z pakietem Ionity 1,39 zł za kWh.
Ile byś chciał, skoro prąd z gniazdka kosztuje 1,20 dla gospodarstw domowych, albo wielokrotność tej kwoty dla firm?

Arrczi

Fachowiec
W Kia Charge masz 1,90, a z pakietem Ionity 1,39 zł za kWh.
Ile byś chciał, skoro prąd z gniazdka kosztuje 1,20 dla gospodarstw domowych, albo wielokrotność tej kwoty dla firm?
W abonamentach realna cena wytworzenia + 20%, teraz kupują energię z OZE za grosze i x 4. Na paliwach masz marżę kilka procent.

Cav

Pionier e-mobilności
No i nie dopłacasz przecież
Ale nie możesz liczyć, że będzie zawsze szybko i bardzo tanio.
Albo albo.

Arrczi

Fachowiec
Liczę, że jeśli są miliardy euro na infrastrukturę to operatorzy nie będą zdzierać z potencjalnych klientów tylko ich przyciągać. Jak by było tak kolorowo to nie było by zapytań o abonamenty KIA. VW, Bonnet, ionity, JussPaki czy jakoś tak, itp.
Mam nadzieję, że GW da jakieś promocje jak słońce zacznie mocniwj grzać.

Cav

Pionier e-mobilności
Mam nadzieję, że GW da jakieś promocje jak słońce zacznie mocniwj grzać.
Na razie jest o wiele droższy niż KiaCharge, z promocjami też był.
Masz chyba na dziś najtańsze rozwiązanie problemu z cenami na rynku, nie licz że znajdziesz cokolwiek wiele taniej i to w roamingu...

Arrczi

Fachowiec
Na razie jest o wiele droższy niż KiaCharge, z promocjami też był.
Masz chyba na dziś najtańsze rozwiązanie problemu z cenami na rynku, nie licz że znajdziesz cokolwiek wiele taniej i to w roamingu...
Ok, jeszcze mam kilka miesięcy. Na majówkę trzeba będzie wziąć najdroższe abo i zobaczyć jak rozliczają.

Cav

Pionier e-mobilności
Robiłem już to śledztwo - tak jak w Polsce, albo bardzo podobnie.
Wziąłem też w zeszłym tygodniu najdroższe abo (bez Ionity) - wyszło 1,90.