Mam mętlik jeśli chodzi o tę funkcję. Fajnie się w nią patrzyło jak oglądałem sobie dane z niewielkich tras każdego dnia, i cieszyłem się jak fajnie widać ile auto zużywa i na co...
Tymczasem teraz zdarzyło mi się przejechać w jednym dniu ciągiem od ładowania do ładowania (100% - 11%) i ujrzałem w aplikacji coś takiego:

Że niby jak? 89% akumulatora to 40,8 kWh, czy 46,96 czy może 34,64 kWh?
Czyli że mój akumulator ma całkowicie 46 kWh? czy może 52 kWh czy może 38 kWh?
Auto stało u dilera półtora roku, sam nim jeżdżę od 2 miesięcy, czy powinienem już reklamować akumulatory?
Przy okazji widać że średnie użycie jest "bajkowe" jeśli mowa o trasie przy prędkości 80-120 km/h (sporo było w dużym deszczu)
Obliczenia zużycia bazujące na zassanym prądzie pokazują dużo bardziej realne wartości - 18,46 kWh/100 km
U Was tak samo dziwnie ta aplikacja wyświetla?
Tymczasem teraz zdarzyło mi się przejechać w jednym dniu ciągiem od ładowania do ładowania (100% - 11%) i ujrzałem w aplikacji coś takiego:

Że niby jak? 89% akumulatora to 40,8 kWh, czy 46,96 czy może 34,64 kWh?
Czyli że mój akumulator ma całkowicie 46 kWh? czy może 52 kWh czy może 38 kWh?
Auto stało u dilera półtora roku, sam nim jeżdżę od 2 miesięcy, czy powinienem już reklamować akumulatory?
Przy okazji widać że średnie użycie jest "bajkowe" jeśli mowa o trasie przy prędkości 80-120 km/h (sporo było w dużym deszczu)
Obliczenia zużycia bazujące na zassanym prądzie pokazują dużo bardziej realne wartości - 18,46 kWh/100 km
U Was tak samo dziwnie ta aplikacja wyświetla?