Tesla Model 3 SR vs LR RWD wg. analizy ChatGPT

nabrU

Moderator

facet

Fachowiec
Nie zgadzam się z Tobą w całości
Tu nie chodzi czy się zgadzam czy nie tylko kwestia różnic w odczuciach i doświadczeniu. Złapałem się z Tesla Plaid i od tej pory mocy mi brakuje. Wentylacja niewiele wnosi bo uruchamiał klimę chwile przed wejściem do auta a znaleźć migacze przy zjeździe z ronda graniczy z cudem

Rafalski

Posiadacz elektryka
Mocy zabraknie CI po miesiącu, audio w AWD nieco lepsze, wentylacja niewiele wnosi jak gorąco, kierunkowskazy na rondzie nie do ogarnięcia.
Tu nie chodzi czy się zgadzam czy nie tylko kwestia różnic w odczuciach i doświadczeniu. Złapałem się z Tesla Plaid i od tej pory mocy mi brakuje. Wentylacja niewiele wnosi bo uruchamiał klimę chwile przed wejściem do auta a znaleźć migacze przy zjeździe z ronda graniczy z cudem

Skoro to kwestia odczuć i doświadczenia w kontakcie z samochodem to nie wmawiaj ludziom czy im zabraknie mocy czy nie

inter

Pionier e-mobilności
Mocy zabraknie CI po miesiącu, audio w AWD nieco lepsze, wentylacja niewiele wnosi jak gorąco, kierunkowskazy na rondzie nie do ogarnięcia.
Mam wrażenie że jechałbyś bolidem F1, i też byś stwierdził że brakuje mocy ;)

Last edited:

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Do codziennej jazdy wystarczy rwd 🤣 mało który wóz jest w stanie utrzymać mu koło na światłach. 💪

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Problem w tym, że trzeba wydać hajs na większą baterię i dodatkowy silnik, żeby mieć lepsze nagłośnienie.
Nie problem, bo własśnie na silnik nie trzeba wydawać, a większa bateria bywa przydatna.
Problemem, na który zwracam uwagę, jest "20k za większą baterię". Nie - bo w tych 20k jest więcej benefitów

Rafalski

Posiadacz elektryka
Nie problem, bo własśnie na silnik nie trzeba wydawać, a większa bateria bywa przydatna.
Problemem, na który zwracam uwagę, jest "20k za większą baterię". Nie - bo w tych 20k jest więcej benefitów
20k jest tylko za wiekszą baterię (plus moc silnika, ale to przez możliwość oddawania większej mocy przez większą baterię). Za 30k jest więcej benefitów. I nie można wziać za 10k benefitów z AWD.