nabrU
Moderator
Nic nie wnosi, poza wiekszą pojemnością. Ale z tego co czytam, to zwiekszył sie tylko bufor.
Podobno WLTP wzrosło z 513 na 520km bo podobno trójka z baterią CATL 6M jest bardziej prądożerna
Nic nie wnosi, poza wiekszą pojemnością. Ale z tego co czytam, to zwiekszył sie tylko bufor.
Tu nie chodzi czy się zgadzam czy nie tylko kwestia różnic w odczuciach i doświadczeniu. Złapałem się z Tesla Plaid i od tej pory mocy mi brakuje. Wentylacja niewiele wnosi bo uruchamiał klimę chwile przed wejściem do auta a znaleźć migacze przy zjeździe z ronda graniczy z cudemNie zgadzam się z Tobą w całości
Mocy zabraknie CI po miesiącu, audio w AWD nieco lepsze, wentylacja niewiele wnosi jak gorąco, kierunkowskazy na rondzie nie do ogarnięcia.
Tu nie chodzi czy się zgadzam czy nie tylko kwestia różnic w odczuciach i doświadczeniu. Złapałem się z Tesla Plaid i od tej pory mocy mi brakuje. Wentylacja niewiele wnosi bo uruchamiał klimę chwile przed wejściem do auta a znaleźć migacze przy zjeździe z ronda graniczy z cudem
Mam wrażenie że jechałbyś bolidem F1, i też byś stwierdził że brakuje mocyMocy zabraknie CI po miesiącu, audio w AWD nieco lepsze, wentylacja niewiele wnosi jak gorąco, kierunkowskazy na rondzie nie do ogarnięcia.
Pewnie masz racje. Człowiek jednak ciągle chce więcejMam wrażenie że jechałbyś bolidem F1, i też byś stwierdził że brakuje mocy![]()
gdybym spędzał 50 godzin miesięcznie w samochodzie, samo lepsze audio w LR byłoby dla mnie warte kilka tysi z tej 20k różnicyNa trasy lepsze LR RWD nie ma o czym dyskutować. Ale na dojazdy do roboty 200km dziennie trochę bez sensu dokładać 20k zł.
Nie problem, bo własśnie na silnik nie trzeba wydawać, a większa bateria bywa przydatna.Problem w tym, że trzeba wydać hajs na większą baterię i dodatkowy silnik, żeby mieć lepsze nagłośnienie.
20k jest tylko za wiekszą baterię (plus moc silnika, ale to przez możliwość oddawania większej mocy przez większą baterię). Za 30k jest więcej benefitów. I nie można wziać za 10k benefitów z AWD.Nie problem, bo własśnie na silnik nie trzeba wydawać, a większa bateria bywa przydatna.
Problemem, na który zwracam uwagę, jest "20k za większą baterię". Nie - bo w tych 20k jest więcej benefitów