KIA EV3 pierwsza jazda

• Thread starter Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
  • Start date
  • Tags
    None
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Podobno to jest nie do naprawienia w razie czego.
o to bardzo ciekawe, muszę to sobie zapamiętać. fajne są te matowe lakiery ale jeśli ciężko je naprawić to lekka masakra w użytkowaniu.

S

Gość
ceny prosto z UK, może ktoś pokusi się o prognozowanie cen w Polsce na zasadzie porównań

melex

Fachowiec
ceny prosto z UK, może ktoś pokusi się o prognozowanie cen w Polsce na zasadzie porównań

Ja mogę powróżyć z fusów.

Podstawa: 169 - 174 tysięcy w promocji od 159.
GT-Line: 187 - 193 tysięcy
GT-Line S: 212 - 215 tysięcy

Ceny wejdą dopiero po ogłoszeniu nowego programu dopłat (koniec sierpnia/wrzesień). Ale coś czuję, że będzie jak powyżej.

Euronymous

Fachowiec
Ja mogę powróżyć z fusów.

Podstawa: 169 - 174 tysięcy w promocji od 159.
GT-Line: 187 - 193 tysięcy
GT-Line S: 212 - 215 tysięcy

Ceny wejdą dopiero po ogłoszeniu nowego programu dopłat (koniec sierpnia/wrzesień). Ale coś czuję, że będzie jak powyżej.
Nie wiadomo, kiedy zostaną ogłoszone dopłaty, więc jeśli będą pod koniec roku (wtedy przyjdzie kasa z KPO?), to skoro Kia na zachodzie już wskazuje ceny, nie będą czekać tak długo. Ale też i nie ma co łudzić się, że spełnią swoje hasło z reklamy - że EV3 miliony wprowadzi do elektromobilności. No chyba że chodziło o transfer milionów od klientów do Kii.

melex

Fachowiec
Nie wiadomo, kiedy zostaną ogłoszone dopłaty, więc jeśli będą pod koniec roku (wtedy przyjdzie kasa z KPO?), to skoro Kia na zachodzie już wskazuje ceny, nie będą czekać tak długo. Ale też i nie ma co łudzić się, że spełnią swoje hasło z reklamy - że EV3 miliony wprowadzi do elektromobilności. No chyba że chodziło o transfer milionów od klientów do Kii.
Dopłaty mają wejść z początkiem/połową września. Sama Kia coś przebąkiwała w prasówce, która później znikła, że EV3 pojawi się w salonach pod koniec tego roku. Skalda mi się to w całość - zamówienia po wakacjach, dostarczenie przed nowym rokiem.

Co do tego hasła. Cóż. W większości strefy Euro i GB będzie miało ono sens. U nas będzie jak zwykle.

S

Gość
Dlaczego?
Jak LR będzie na poziomie cenowym MG4, to chyba dobrze?
może tak ale zapewne super golas. jak dodasz HP, wentylowane fotele i kilka innych drobiazgów to wyjdzie pod 200k a wtedy znowu trzeba będzie rozważać Teslę. no chyba, że koreańce zaskoczą i zrobią EV doskonały. przy takich cenach to ciekawe ile będą wołać za Instera, pewnie coś koło 140k ;(