W jak długo w zaryglowanym?Co działa w wyłączonym niezaryglowanym samochodzie (w porównaniu z wyłączonym zaryglowanym)?
A w niezaryglowanym nie? Kolega pisze o jednej godzinie.W jak długo w zaryglowanym?
Bo Kia po jakimś czasie (dni, nie godziny) usypia w pełni, przestaje działać np, komunikacja z samochodem po gsm.
W niezaryglowanym nie uśpi się w pełni nigdy.A w niezaryglowanym nie?
W soulu jest doładowywane, zaryglowanie nie ma znaczenia.Ciekawe, czy w nie zaryglowanym 12V nie jest doładowywane?
Myslalem ze juz sie nauczyli ladowac 12v, ale widac mimo tego ze podobne problemy byly w pierwszych eniro to nadal jest to samo…Gdy samochód jest zaryglowany to nie ma tematu. Może stać godziny i dni. Dłużej nie sprawdzałem. Nawet, gdy po problemie z uruchomieniem odpalę na kablach i po chwili wyłączę i zamknę samochód to na drugi dzień rano działa.
A ładowanie wygląda, że jest bo po włączeniu samochodu napięcie na aku skacze do ponad 14,5V.
Wczoraj wracając z Polski podjechałem do ładowarki i nauczony ostatnimi doświadczeniami stwierdziłem, że nie wyłączam samochodu tylko ładuję na włączonym - inaczej może być różnie...
Jakież było moje zdziwienie, gdy po chwili na ekranie pojawił się komunikat w stylu: "samochód rozładowuje akumulator. Wyłącz samochód celem oszczędzania energii". Tak, jakby w czasie ładowania akumulatorów trakcyjnych nie był ładowany aku 12V. Słabo to wszystko przemyślane.
Komunikat jest na wszelki wypadek.Jakież było moje zdziwienie, gdy po chwili na ekranie pojawił się komunikat w stylu: "samochód rozładowuje akumulator. Wyłącz samochód celem oszczędzania energii". Tak, jakby w czasie ładowania akumulatorów trakcyjnych nie był ładowany aku 12V.
Obstawiam, ze po wymianie akumulatora 12V wszystkie problemy się skończą i nic więcej nie będzie musiało być wymieniane.Myslalem ze juz sie nauczyli ladowac 12v, ale widac mimo tego ze podobne problemy byly w pierwszych eniro to nadal jest to samo…