Kierowcy, którzy chcą coś udowodnić

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Nie potrafię odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego jak wsiadam w Teslę, to trafiam na bardziej nieprzewidywalnych uczestników ruchu, niż gdy jeżdżę spalinowym Audi. Może to przypadek... W każdym razie przedstawiam Państwu młodą Panią w Toyocie Yaris (od 17 sekundy). Na filmie może to nie być widoczne, ale włącza się do ruchu z piskiem opon, na poślizgu. Dał bym jej nawet spokój i tego nie publikował, jednak w dalszej częściView attachment 29748 trasy również zachowywała się nerwowo, agresywnie, musiałem bardzo uważać jadąc za nią.
ja zawsze myślałem że to ja jestem przewrażliwiony
ale tak coś tym jest co opisałeś (może niekoniecznie ta Yaris)
w każdym razie ja będę się zastanawiał nad roletą podmieniającą mi tablice na białe, bo sorry znam mentalnośc ludzi u mnie w powiecie a też nie chce być ciągle świeczniku czy przyciągac problemy jak magnes,
mając białe tablice zwyczajnie mocno rośnie akceptowalność społeczna na wszystko, możesz jechać prawym pasem Ski/Autostrady 110kmph i nikt ci uwagi nawet nie zwróci nie to co przy zielonej tablicy gdzie nawet jadąc 130kmph każdy cie wytyka palcami i się śmieje...

gdybym nie miał własnego domu gdzie mam parkować i musiałbym parkować na osiedlu to biała tablica (nawet duplikat z allegro nielegalny) to dla mnie musthave wtedy by był

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Ja akurat w starym aucie ICE mam taki wyświetlacz, zamontowany własną inicjatywą z identycznych powodów jak Ty piszesz. Nie mogłem już znieść idiotów jadących 2m za mną przy prędkości 130-140 km/h na ekspresówce lub autostradzie.
To jest czerwony napis (scroll LED) jak czasami wożą busy z przodu, ale przyklejony na tylnej szybie (wewnątrz auta) i włączany przyciskie; pisze: "Zachowaj odstęp".

nie wiem czy efekty scroll na wyświelaczu mogą być uznane za tak zwane "światła profesjonalne" co innego statyczne ekrany które przyklejone do tylnej szyby mogą mieć np. funkcje wyświetlania emotikon

scroll jak scroll ale lepiej aby nie migał

nadgorliwy diagnosta kazał mi to włączyć, i tekst tak go poraził że nakazał zdjąć po przeglądzue (bo "czerowny to kolor zarezerwowany dla Policji"...

z tego co kojarzę to według nowych norm europejskich nawet sprecyzowali że każde światło z tyłu pojazdów ma być czerwone, z przodu białe lub żółte a boki muszą mieć lub mogą mieć tylko pomarańczowe obrysówki bez migania - i na mocy tego prawa faktycznie masa sprzętu chociażby budowlanego, rolniczego zaczęła oczymywać według tych wytycznych pomarańczone światła lub odblaski na sowich bokach

Last edited: