krzyss

Pionier e-mobilności
Sprzedaż po otrzymaniu dotacji obejmuje od czasu zakupu/rejestracji pojazdu, akceptacji wniosku czy wypłaty pieniędzy? Mi się wydaje że od czasu zakupu/rejestracji z tego co czytałem ale mogę być w błędzie dlatego chciałbym się dowiedzieć
Jak dla mnie dwa lata od odbioru pojazdu.
Czyli miedzy rejestracja a odbiorem moze byc kilka dni roznicy.

slaveq

Pionier e-mobilności
A i dziś miła wiadomość na maila, że mam dostarczyć cesję ubezpieczenia. Ubezpieczenie mam w PZU czy ktoś z was przechodził już procedurę jak to zrobić dokładnie? Jechać tam gdzie polisę podpisywałem?

Cav

Pionier e-mobilności
Ja załatwiłem mailowo z agentem.
Ale nie PZU i fundusz mi jeszcze nie potwierdził poprawności.
Zadzwoń do agneta, dopytaj.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ja załatwiłem mailowo z agentem.
Ale nie PZU i fundusz mi jeszcze nie potwierdził poprawności.
Zadzwoń do agneta, dopytaj.
A masz treść tej cesji i mógłbyś podesłać? Oczywiście bez danych osobowych tak żeby porównać bo też się do agenta zgłosiłem.

pluto

Pionier e-mobilności
Wymagane jest ustanowienie cesji praw z polisy ubezpieczeniowej na rzecz Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej ul. Konstruktorska 2A, 02-673 Warszawa (NFOŚIGW) poprzez:
- sporządzenie aneksu o cesji praw z polisy ubezpieczeniowej na rzecz NFOŚiGW na polisie ubezpieczeniowej;
- sporządzenie aneksu do zawartej polisy ubezpieczeniowej zawierający adnotację o cesji praw z polisy ubezpieczeniowej na rzecz NFOŚiGW na polisie ubezpieczeniowej;
- pismo ubezpieczyciela potwierdzające przyjęcie do wiadomości ustanowienie cesji praw z polisy ubezpieczeniowej na rzecz NFOŚiGW.

W moim przypadku ubezpieczyciel do polisy dołączył dodatkowe pismo o treści poniżej:

Bez nazwy.jpg

pluto

Pionier e-mobilności
W moim przypadku było to 2 lata od daty pierwszej rejestracji ;)

slaveq

Pionier e-mobilności
Hej, podbijam temat u mnie minął już prawie rok i przyszedł czas na odnowienie ubezpieczenia. Jak trzeba przekazać nowe ubezpieczenie do umowy? Przez ten sam portal przez który wniosek się składało? Zgłoszą się do mnie czy muszę tego pilnować?