[Klikbejt Media] Tesla ERROR: It's too dżdżysto today!

Gandalf

Pionier e-mobilności
Już kolejny raz widzę copypastę newsa o tym, że Szkoci jechali w deszczu Teslą i nalało im się do baterii.
Z komentarzy wynika, że elektryki miały szanse być fajne, ale okazuje się, że tylko w czasie suszy gdy szosa sucha.

Także uważajcie, bo pewnie jeszcze u was nigdy nie padało i kto wie, czy was nie pokopie.
Polecam też włączyć tryb omijania kałuży, najlepiej tyłem.
A gdy dojdzie do tragedii i przejedziecie po mokrym, podwozie należy niezwłocznie wytrzeć suchą szmatką do wycierania mokrego podwozia.

Pojutrze ma padać. Co robić? Jak żyć? Dlaczego nie ma klamek?

Olecki

Pionier e-mobilności
Już kolejny raz widzę copypastę newsa o tym, że Szkoci jechali w deszczu Teslą i nalało im się do baterii.
Z komentarzy wynika, że elektryki miały szanse być fajne, ale okazuje się, że tylko w czasie suszy gdy szosa sucha.

Także uważajcie, bo pewnie jeszcze u was nigdy nie padało i kto wie, czy was nie pokopie.
A gdy dojdzie do tragedii i przejedziecie po mokrym, podwozie należy niezwłocznie wytrzeć suchą szmatką do wycierania mokrego podwozia.

To było nie szukać copy-paste tylko zajrzeć do źródełka tego newsa.
Link
No i to że nalało się do baterii z powodu jazdy w deszczu to oficjalne stanowisko serwisu Tesli, tak więc tego, ja bym chyba nie ryzykował...

Gandalf

Pionier e-mobilności
To było nie szukać copy-paste tylko zajrzeć do źródełka tego newsa.
Wolałem się nie zbliżać do źródła żeby mi się nie nalało! ;-)

A tak serio to po tym:
"The thing is, Elon Musk could buy everyone in the world a Tesla if he wanted to.”
to ja się domyślam o co w tym newsie chodzi ;-)

elektryk

Pionier e-mobilności
Wolałem się nie zbliżać do źródła żeby mi się nie nalało! ;-)

A tak serio to po tym:
"The thing is, Elon Musk could buy everyone in the world a Tesla if he wanted to.”
to ja się domyślam o co w tym newsie chodzi ;-)
Chodzi o to, że politykom nie zależy na rozwiązaniu problemów klimatycznych, tylko na systemowej, przemyślanej, zaplanowanej, stonowanej walce z problemem klimatycznym - nie za szybko, bo to wywróci ich sponsorów, no i będą musieli przebudować program wyborczy.

Albo może o to, że osoby, które pracują w mediach nie zdają sobie sprawy, że to "bogactwo" jest czysto wirtualne, próba szybkiego upłynnienia spowoduje dramatyczny spadek kursu i nagle ten wredny miliarder wypada z rankingów.

pmlody

Pionier e-mobilności

Pamiętam te żarty wśród znajomych, z początków jeżdżenia tesla.
Jak burza była to antenę wystawiałem, żeby sue naładować za free :D

Norbert

Posiadacz elektryka

Bo to geje są, a jak wiadomo, Musk ma uprzedzenia :]